Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street groen ondanks AT&T en Time Warner

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met winst gesloten. Beleggers kregen een stroom aan overnamenieuws over zich uitgestort. De aandacht ging vooral uit naar telecomconcern AT&T, dat mediabedrijf Time Warner wil inlijven in wat met een waarde van 85 miljard dollar de grootste overname van het jaar kan worden.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,4 procent hoger op 18.223,03 punten. De brede S&P 500 steeg 0,5 procent op 2151,33 punten. Technologiebeurs Nasdaq noteerde een plus van 1 procent op 5309,83 punten.

AT&T en Time Warner zijn akkoord over een overname en krijgen nu de lastige taak toezichthouders te overtuigen. De kredietbeoordelaars Moody's en S&P waarschuwden AT&T daarnaast voor een afwaardering als het bedrijf zijn schulden te hoog laat oplopen. De deal werd niet enthousiast ontvangen op de beurs. AT&T verloor 1,7 procent. Time Warner ging 3,1 procent omlaag.

Genworth Financial

Ook Genworth Financial ging 8,6 procent omlaag na overnameberichten. De verzekeraar wordt voor 3,8 miljard dollar inclusief schuld gekocht door China Oceanwide Holdings.

Beleggers waren positiever over het nieuws dat de fabrikant van vliegtuiginterieurs B/E Aerospace voor 8,3 miljard, inclusief schuld, in handen komt van Rockwell Collins. B/E steeg ruim 16 procent.

Onlinebroker TD Ameritrade daalde 4,4 procent na de bekendmaking van de overname van branchegenoot en financieel dienstverlener Scottrade, voor 4 miljard dollar.

HNA

Ten slotte werd bekend dat het Chinese HNA voor 6,2 miljard dollar een belang van 25 procent heeft genomen in hotelketen Hilton, van investeerder Blackstone. Het aandeel steeg 0,1 procent, Blackstone werd 3 procent meer waard.

Aan het kwartaalcijferfront opende onder meer T-Mobile USA de boeken. De telecommaatschappij verbeterde de afgelopen drie maanden zijn winst, tot boven de verwachtingen van analisten. T-Mobile, dat bovendien klanten won, steeg bijna 10 procent.

Verder kwamen onder meer Burger King-moederbedrijf Restaurant Brands International (min 5 procent) en producent van Huggies en Kleenex Kimberly-Clark (min 4,7 procent) met cijfers. Na het slot worden resultaten van onder andere creditcardbedrijf Visa naar buiten gebracht.

De prijs van Amerikaanse olie zakte 0,5 procent op 50,61 dollar per vat. Brentolie daalde eveneens 0,5 procent tot 51,52 dollar per vat. De euro stond op 1,0875 dollar, tegen 1,0890 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg
Time Warner Inc

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. 0,00
    0,00% 0,00
  2. Time Warner Inc jun '18
    98,770
    0,00% 0,000

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links