Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Transportsector wil onderzoek naar misstanden

DEN HAAG (AFN) - Transport en Logistiek Nederland (TLN) wil dat er een onderzoek komt naar de omvang van misstanden in de Europese transportmarkt. Ook moet de werking van wetten en regels beter in kaart worden gebracht. TLN doet die oproep woensdag in een petitie aan de Tweede Kamer.

,,We lopen in Europa het risico dat als gevolg van deze misstanden, de veiligheid van mens, omgeving en het verkeer in gevaar komt en het voortbestaan van veel bedrijven wordt bedreigd'', zegt TLN-voorzitter Alexander Sakkers, die wil dat Nederland en Brussel maatregelen nemen voor meer uniform toezicht en handhaving om overtredingen beter te bestrijden en te voorkomen.

De Europese wet- en regelgeving moet zorgen voor eerlijke concurrentie tussen alle bedrijven in Europa. Volgens TLN zijn er grote verschillen tussen de manieren waarop de naleving wordt gecontroleerd en overtredingen worden bestraft. ,,Dit moet stoppen'', aldus Sakkers. TLN wil dat bedrijven in de sector transport en logistiek die zich weinig van de regels aantrekken, hard worden aangepakt.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links