Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

AEX-index levert in, ING toont iets van herstel

Gepubliceerd op 24 september 2020 15:47 | Views: 2.238

AEX 23 okt

554,34 +0,14 (+0,03%)

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen deden donderdag een stap terug. De vrees voor de negatieve impact van strengere coronamaatregelen in Europa op het economische herstel zorgde voor terughoudendheid bij beleggers. In Amsterdam was ING een van de weinige stijgers in de AEX-index. De bank verloor de voorbije dagen flink aan beurswaarde vanwege de onthullingen over dubieuze transacties.

De AEX-index op Beursplein 5 stond kort na de openingsbel op Wall Street 1,2 procent lager op 539,62 punten. De MidKap verloor 1,2 procent tot 783,26 punten. De beursgraadmeters in Londen en Parijs daalden tot 1 procent. De DAX in Frankfurt verloor 0,6 procent ondanks een stijging van het Duitse ondernemersvertrouwen in september.

ING was met een winst van 0,4 procent koploper in de AEX. Volgens kenners is het goed mogelijk dat ING opnieuw wordt beboet door onthullingen uit de FinCEN-files. ING schikte in 2018 al met het Nederlandse Openbaar Ministerie voor honderden miljoenen wegens tekortkomingen.

Volgens de Belgische krant De Tijd waren ook bij de Belgische tak van ING de antiwitwascontroles niet helemaal op orde. Uit een onderzoek van de Nationale Bank van België zou onder meer blijken dat ING België onvoldoende waakzaam was met het aanbieden van diensten als 'correspondentbank'. Met die dienst regelt de bank in opdracht van buitenlandse banken onder meer transacties in dollars of verzorgt het internationale overschrijvingen.

Biotechnoloog Galapagos was de grootste daler bij de hoofdfondsen op het Damrak met een verlies van 3,9 procent. Ook chipmachinemaker ASML stond in de staartgroep met een min van 2,4 procent.

Shell verloor 0,7 procent. Het olie- en gasconcern lieten weten de opties voor zijn belang van 45 procent in het gasproject Malampaya in de Filipijnen te bekijken, waaronder een desinvestering.

In de MidKap sloten luchtvaartcombinatie Air France-KLM en fitnessketen Basic-Fit de rij met minnen van dik 7 en dik 8 procent door de vrees voor een tweede golf van coronabesmettingen. Corbion was de sterkste stijger met een plus van 4,2 procent. Het speciaalchemieconcern gaat samen met olie- en gasbedrijf Total een nieuwe polymelkzuur (PLA) bioplastics fabriek bouwen in Frankrijk.

De euro was 1,1632 dollar waard, tegenover 1,1672 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,5 procent goedkoper op 39,71 dollar. Brentolie kostte 0,7 procent minder op 41,50 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 50% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 drooglegging 24 september 2020 17:19
    "Volgens kenners is het goed mogelijk dat ING opnieuw wordt beboet door onthullingen uit de FinCEN-files"

    Een figuur van een concurrerende bank in het land waar de delicten plaatsvonden, daarom stijgt het aandeel denk ik, het valt reuze mee.

    KBC is de Mercdes Benz in het VW-dieselschandaal: ze komen ook aan de beurt, hoe je het ook draait of keert.
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare