Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TikTok-eigenaar vraagt in China om toestemming export technologie

Gepubliceerd op 24 september 2020 08:11 | Views: 2.056 | Onderwerpen: China

PEKING (AFN/RTR) - Het Chinese technologieconcern ByteDance, eigenaar van TikTok, heeft in China een vergunning aangevraagd om technologie te exporteren. TikTok heeft nog tot komend weekend om goedkeuring te krijgen voor een deal rond zijn Amerikaanse activiteiten, waarvoor volgens ByteDance ook groen licht vanuit Peking nodig is.

ByteDance wacht nog op een reactie op de vergunningaanvraag, die bij een gemeentelijke kamer van koophandel in Peking is ingediend. In de bekendmaking meldde het bedrijf niets over onderhandelingen rond TikTok in de Verenigde Staten.

De regering van president Donald Trump eiste deze zomer dat ByteDance de Amerikaanse activiteiten van TikTok aan een bedrijf in de VS zou verkopen, op straffe van een verbod op de app. Afgelopen weekend sloten ByteDance en de Amerikaanse bedrijven Oracle en Walmart een overeenkomst, waarbij die twee laatste partijen een minderheidsbelang krijgen in een apart bedrijf waarin TikTok wordt ondergebracht.

Exportregels

China paste na de dreigende taal van Trump over TikTok zijn exportregels zodanig aan, dat voor een verkoop van het videoplatform toestemming van de overheid nodig is. Het is naar verluidt vooral een gevoelig punt dat ByteDance het achterliggende algoritme dat de app zo populair maakt zou moeten prijsgeven. Staatsmedia in het Aziatische land gaven deze week aan dat ze voor de Chinese regering geen reden zien om de deal tussen ByteDance, Oracle en Walmart goed te keuren.

De VS hebben TikTok tot zondag de tijd gegeven om tot een overeenkomst te komen. Als er na die deadline geen resultaat is, wordt de app verboden in appstores in de VS.

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Vanoranje 24 september 2020 10:04
    Door de jongeren op Tik Tok was een bijeenkomst van Trump goed leeg uitverkocht...Maar aangezien hij heeft aangegeven dat hij de uitslag vd verkiezingen toch niet zomaar gaat accepteren. Heeft ie zich al van alle kanten ingedekt. Best kans op een burgeroorlog in de VS in november door Trump. Ook bij zijn aantreden heeft hij als 1e president een SMS berichten systeem in werking gesteld zodat hij alle burgers ineens kan bereiken via hun mobiel.
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare