Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Shell bekijkt verkoop belang gasproject in Filipijnen

Gepubliceerd op 24 september 2020 07:43 | Views: 6.476

Royal Dutch Shell A 17:35

10,48 +0,41 (+4,05%)

MANILLA (AFN/BLOOMBERG) - Shell is van plan zijn belang in het gasproject Malampaya in de Filipijnen te verkopen. Shell zegt de opties voor het belang te bekijken, waaronder een desinvestering. Daarmee reageerde het bedrijf op berichten in de Filipijnse media over een mogelijke verkoop.

Shell bezit een belang van 45 procent in het project waarbij stroom wordt opgewekt met behulp van gas uit het Malampaya-veld voor de kust van de Filipijnen. Dat gasveld begint nu aan het einde van zijn productieleven te raken. Het Malampaya-veld zorgt voor ongeveer een vijfde van de stroombehoefte van de Filipijnen. Eerder dit jaar verkocht het Amerikaanse Chevron zijn belang van 45 procent in Malampaya aan het Filipijnse bedrijf Udenna.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Royal Dutch Shell A 86% zegt kopen 36 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Expor 24 september 2020 08:33
    13.03.2020

    “We look forward to working with our joint venture partners, Shell and PNOC-EC, and Malampaya’s key stakeholders, including the Philippine Department of Energy, to ensure that Malampaya continues to play an important role in developing a sustainable clean energy business in the Philippines,” Uy further stated.

    www.oedigital.com/news/476577-chevron...
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare