Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Olieprijs mogelijk naar 100 dollar per vat'

'Olieprijs mogelijk naar 100 dollar per vat'

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Grote oliehandelshuizen houden rekening met een olieprijs die kan stijgen tot 100 dollar per vat, vanwege het wegvallen van Iraanse olie door de Amerikaanse sancties tegen Iran.

De voorspellingen komen van de grote oliehandelaren Mercuria Energy Group en Trafigura Group. Volgens de kenners is er onvoldoende productiecapaciteit om het wegvallen van meer dan 2 miljoen vaten Iraanse olie op de markt te compenseren. In de zomer van 2014 bereikte de olieprijs voor het laatst een niveau van meer dan 100 dollar per vat.

Oliekartel OPEC hield samen met andere grote producenten zoals Rusland na een bijeenkomst op zondag de productie onveranderd. Daarmee negeerde de OPEC druk van de Amerikaanse president Donald Trump om de productie te verhogen om zo de prijzen te drukken.

De prijs van een vat Amerikaanse olie noteerde maandagochtend 1,7 procent hoger op 71,98 dollar. Brentolie was 1,9 procent hoger op 80,32 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
EUR/USD
SHELL PLC

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. ooievaar49 24 september 2018 14:09
    Natuurlijk zal de olieprijs gaan stijgen als mensen die in die handel zitten hun boterham aan het verliezen zijn. 20 jaar terug voorspelden ze al dat de olieprijs al 140 zou worden!! In de toekomst zal echt wel de prijs gaan stijgen maar olie als basis voor energie te produceren en brandstof voor auto, s zal zo gaan afnemen dat een prijs aardig in balans blijft. Als de plasticindustrie minder gebruik maakt van aardolie, milieuproblematiek, kan de olieprijs zelf gaan zakken.
  2. [verwijderd] 24 september 2018 19:43
    Vraag <--> aanbod tegenover beschikbaarheid <--> schaarste. De eerste studiedag economie (op alle niveaus) begint ermee en de laatste studiedag eindigt ermee, een simpele maar o zo heldere waarheid. Als individu heeft men geen vat op de olieprijs, maar is men gewoon speelbal van o.a. de olie producerende landen en hun onderlinge (soms vileine) afspraken, maar daarnaast spelen uiteraard ook gespannen verhoudingen tussen landen of mogendheden een rol. Dat hoeven trouwens geen olie producerende landen te zijn, ik ben er bijvoorbeeld van overtuigd dat de olieprijs onmiddellijk zal stijgen als er tussen Israël en de Palestijnen opnieuw een 'serieus' (gewapend) conflict zal optreden. Geen idee of de olie maatschappijen een belangrijke stem in het kapittel hebben, hoogstens door het (al dan niet bewust) 'spelen' met hun reserves, iets wat in het verleden gebeurd is, o.m. door Shell. Tenslotte geloof ik er niet in dat de vraag naar olie zal dalen. De wereldwijde economische opleving van dit moment zal met zich meebrengen dat de industriële behoefte aan olie en oliederivaten zal toenemen, terwijl ook het aantal op olie (benzine/diesel) rijdende auto's zeker zal toenemen, met name in de opkomende immens grote economieën (= landen). Tja, wie zal zeggen hoelang dit moment van economische opleving zal duren? Alleen maar kijkend naar Nederland heeft een economische terugval (die er komt, maar wanneer en hoe sterk?) als direct gevolg dat er honderdduizenden huizen onder water komen te staan omdat er een of twee inkomens wegvallen. Kortom, het worden onzekere tijden, en niet alleen voor hen die hun vermogen grotendeels in aandelen hebben zitten!
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. EUR/USD 11:55
    1,0726
    +0,26% +0,0028
  2. SHELL PLC 11:40
    34,120
    +0,31% +0,105

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links