Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Blik beleggers op macro's, Duitsland en Korea

AMSTERDAM (AFN) - De nieuwe beursweek staat naar verwachting vooral in het teken van macro-economische cijfers. Ook kunnen beleggers de uitslag van de Duitse parlementsverkiezingen van zondag verwerken. Op de aandelenmarkten wordt verder de situatie rond Noord-Korea nog altijd op de voet gevolgd.

In Europa staan de inflatiecijfers over de maand september op het programma. Donderdag wordt in Duitsland al meer bekend over de ontwikkelingen van het prijspeil daar, vrijdag volgen soortgelijke cijfers voor onder meer Frankrijk en de gehele eurozone.

Op macrogebied komen er verder updates over de werkloosheid in Duitsland, het consumentenvertrouwen in de eurozone en de woningmarkt in de Verenigde Staten. In de VS volgt ook nog een nieuwe raming van de economische groei in het tweede kwartaal.

Bij de Duitse parlementsverkiezingen is de christendemocratische CDU van bondskanselier Angela Merkel waarschijnlijk de grootste partij gebleven. Volgens de exitpolls heeft de CDU wel fors verloren. Met circa een derde van de stemmen kwam de partij op het slechtste resultaat sinds 1949. Ook Merkels coalitiepartner SPD heeft een bittere nederlaag geleden, waardoor een moeilijke formatie dreigt.

De spanningen rond Noord-Korea zetten het sentiment van beleggers al enkele weken onder druk. Door diverse rakettesten door het regime in Pyongyang, aangescherpte sancties en dreigende taal van de Amerikaanse president Donald Trump zijn de zorgen over een escalatie van het voortslepende conflict op het schiereiland toegenomen.

Trump gooide dit weekend weer extra olie op het vuur door via Twitter te zeggen dat de Koreaanse leider Kim Jong-un mogelijk niet lang meer op zijn plek zal zitten. Hij reageerde op uitspraken van Noord-Korea dat Trump het Aziatische land ,,geen andere keus laat dan raketten te ontwikkelen waarmee het doelen op het Amerikaanse vasteland kan raken.''

Wat betreft bedrijfscijfers is de agenda voor beleggers nagenoeg leeg. Het enige grote toonaangevende concern waarvan deze week resultaten worden verwacht, is Nike. De sportkledinggigant doet dinsdag een boekje open over zijn eerste kwartaal, dat liep tot eind augustus.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. FairValue 24 september 2017 21:32
    Wat een onzin. De afgelopen weken zijn de beurzen meerdere keren gezakt of minder hard gestegen door druk. Ik heb zelf ook meerdere keren voor een veiligere haven gekozen en zelfs op een daling gespeculeerd. En hierin zal ik vast niet de enige zijn. De beurs had zonder zorgen dus ook hoger gestaan. Er is dus wel degelijk druk.

    Morgen wat naar beneden is mijn verwachting. Te veel onzekerheid/druk is niet goed voor de beurs. Macro economisch gaat het overigens buiten gewoon.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links