Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen op Wall Street verder omhoog

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gingen maandag verder omhoog, nadat de brede S&P 500 en technologiegraadmeter Nasdaq vrijdag naar nieuwe recordstanden stegen. Net als in Europa putten beleggers op Wall Street moed uit de positieve berichten over de behandeling van het coronavirus en een mogelijk versnelde goedkeuring van een vaccin in de Verenigde Staten.

De Dow-Jonesindex noteerde in de tussentijdse handel 0,9 procent hoger op 28.189 punten. De S&P 500 steeg 0,7 procent tot 3421 punten en de Nasdaq won 0,5 procent tot 11.367 punten.

President Donald Trump overweegt naar verluidt een experimenteel coronavaccin in een stroomversnelling te brengen zodat het middel nog voor de verkiezingen van 3 november in noodgevallen kan worden gebruikt in de VS. Ook heeft toezichthouder FDA op aanwijzing van Trump de plasmatherapie tegen Covid-19 versneld goedgekeurd.

Bedrijven in de reissector gingen flink omhoog. Luchtvaartbedrijven als American Airlines, United Airlines en Delta Air Lines klommen tot 8,5 procent. Cruisemaatschappijen Carnival, Royal Caribbean Cruises en Norwegian Cruise Line werden tot 8 procent hoger gezet.

Investeerder Blackstone maakte verder bekend dat het de Japanse activiteiten op het gebied van consumentenzorgproducten overneemt van farmaceut Takeda. Met die deal is omgerekend 2,3 miljard dollar gemoeid. Daarnaast wil Blackstone zo'n 5 miljard dollar ophalen met de verkoop van het belang in energiebedrijf Cheniere. Het aandeel Blackstone won 1 procent.

Techreus Apple gaf zijn opmars van de voorbije tijd een vervolg. Het aandeel steeg met een plus van 1,5 procent voor het eerst boven de grens van 500 dollar. Apple werd onlangs qua beurswaarde meer dan 2 biljoen dollar waard.

Verder zijn de markten in afwachting van de uitkomsten van het jaarlijkse symposium van de Federal Reserve. Fed-baas Jerome Powell spreekt op donderdag over de langverwachte beleidskaders van de Amerikaanse centralebankenkoepel. Daarbij zal de aandacht in het bijzonder uitgaan naar de inflatiestrategie van de Fed.

De euro was 1,1801 dollar waard, tegen 1,1802 dollar bij het slot van de handel in Europa. Een vat Amerikaanse olie werd 0,6 procent duurder op 42,61 dollar. Brentolie klom 1,5 procent in prijs tot 45,03 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. eldee99 24 augustus 2020 22:01
    En het vreemde is, dat dit nog wel even doorgaat. Het verbaast me niks als Tesla eind september op 4.000 dollar staat. Of ja, 800 na de splitsing. Adyen.... Ook richting de 2.000. Dit gaat voorlopig echt nog niet stoppen. Dit is allemaal zo kunstmatig, dus terugkijken op het verleden heeft echt geen zin. Je moet gewoon mee in de hype, alles wat waarde vertegenwoordigt is niet interessant; daarvan weet je al wat het oplevert. Er hoort een goede dosis fantasie bij. Helaas doet Galapagos niet meer mee. Maar er is nog zat om in te geloven. Leasen bij Tesla heet tegenwoordig TAAS! Super interessant! De normaal komt ooit wel weer, maar voorlopig nog niet.
  2. [verwijderd] 25 augustus 2020 05:40
    en maar gam shorts.

    hoe rieel is het in 1/2 jaar tijd dagelijks groen te zien.
    dalking en short gaan in een beurs is tegenwoordig verboden.

    bij mens zeiden ze nog voor de zomer vakanties ik zie daling en crash in de grafieken.
    niemand geloofde nog up.
    fruts ATH, en al maanden up.
    Hoe kan het zo lopen allemaal midden in een mega crisis, en schulden berg die nooit betaald wordt en de fed die maar blijft opkopen nonb stop.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links