Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Coronasteun EU positief voor tech, energie en transport'

Gepubliceerd op 24 augustus 2020 14:16 | Views: 2.699 | Onderwerpen: energie, Europa, transport

KPN 19 jan

2,60 -0,02 (-0,61%)

LONDEN (AFN) - Het crisisnoodpakket van de Europese Unie van 750 miljard euro betekent vooral goed nieuws voor kredietverstrekkers in de tech- en telecomsector. Verder worden duurzame initiatieven in energie en transport als onderdeel van de steun als kredietpositief bestempeld, zo oordeelt kredietbeoordelaar Moody's na onderzoek.

Volgens de firma zal het Europese herstelplan landen aanmoedigen om duurzame langetermijnfinancieringen te doen. Ook omdat de EU de klimaatverandering wil aanpakken. Als alles volgens plan wordt uitgevoerd, zal dat een impuls geven aan een breed economisch herstel dat de vraag naar goederen en diensten in alle sectoren zal ondersteunen, aldus Moody's. Details over de uitwerking van de noodsteun ontbreken nog of zijn nog afhankelijk van goedkeuringen.

Investeringen in infrastructuur voor betere connectiviteit en een sterkere technologische aanwezigheid in Europa zullen de telecom- en technologische sectoren ondersteunen. De geleidelijke invoering van directe overheidsfinanciering van de telecominfrastructuur en andere maatregelen zal daarbij volgens de onderzoekers een positief effect hebben op het krediet van de Europese telecombedrijven.

Duurzame energie

Voor nutsbedrijven zullen EU-subsidies voor specifieke groene energieprojecten de druk op kapitaaluitgaven gedeeltelijk verlichten. Daarbij zullen kapitaaluitgaven in de nutssector blijven toenemen ten opzichte van de huidige niveau's door de focus op groen. Het overgrote deel van deze investeringen zal volgens Moody's worden gedaan in duurzame energie en netwerken.

Het EU-herstelfonds zal voor 390 miljard euro aan subsidies en 360 miljard aan leningen bestaan. In de meerjarenbegroting van de EU voor 2021-2027 is veel aandacht voor zaken als klimaat, hergebruik van grondstoffen en digitalisering.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN 73% zegt verkopen 11 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare