Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Handel en Fed in focus op Damrak'

'Handel en Fed in focus op Damrak'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam zal vrijdag waarschijnlijk iets hoger beginnen. Ook de andere Europese beurzen lijken zonder grote koersuitslagen te openen. De aandacht van beleggers gaat vooral uit naar het jaarlijkse symposium van de Federal Reserve in Jackson Hole, waar centralebankhoofd Jerome Powell een toespraak zal houden.

Aan het handelsfront werd bekendgemaakt dat de onderhandelingen tussen de Verenigde Staten en China deze week niet hebben geleid tot een doorbraak. Het Chinese ministerie van Economische Zaken liet weten dat beide partijen in contact blijven over hoe het nu verder moet. De handelsoorlog mondde al uit in miljarden dollars aan importtarieven door beide landen en dreigementen voor nog eens honderden miljarden aan heffingen.

Daarnaast blijft de blik gericht op de juridische perikelen rond de Amerikaanse president Donald Trump. Hij zei tegen Fox News dat een eventuele afzettingsprocedure tegen hem zal zorgen voor een negatieve koersreactie op de beurzen. Trump ligt onder vuur vanwege het mogelijk overtreden van de campagneregels. Ook wordt nog altijd onderzocht of Rusland zich actief met de verkiezingen in 2016 heeft bemoeid.

Windparken

Op het Damrak opende Sif de boeken. De funderingsspecialist is in het tweede kwartaal bijna geheel tot stilstand gekomen. De maker van palen voor onder meer offshorewindparken waarschuwde eerder al voor schommelingen in de markt. De laatste weken van het tweede kwartaal werd volgens topman Leon Verweij vrijwel niets geproduceerd.

Brill kwam donderdag na sluiting van de beurs met cijfers. De wetenschappelijke uitgeverij boekte minder winst in het eerste halfjaar op een iets hogere omzet. Om winstgevender te worden gaat Brill snijden in de kosten.

De Europese beurzen sloten donderdag overwegend licht lager. De AEX-index daalde 0,1 procent tot 558,91 punten en de MidKap won een fractie tot 792,19 punten. De beursgraadmeters in Parijs, Londen en Frankfurt leverden tot 0,2 procent in. Ook Wall Street deed een stapje terug. De Dow-Jonesindex eindigde 0,3 procent in de min op 25.656,98 punten. De brede S&P 500 daalde 0,2 procent en techgraadmeter Nasdaq verloor 0,1 procent.

De euro was 1,1571 dollar waard, tegen 1,1569 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,7 procent duurder op 68,31 dollar. De prijs van Brentolie klom 0,6 procent tot 75,17 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 18 apr Chippers opnieuw onderuit in vlakke AEX
  2. 18 apr Bescheiden herstel ASML in lichtgroene AEX

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links