Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Topman Intertrust vertrekt in 2018

AMSTERDAM (AFN) - Topman David de Buck van Intertrust zal zich aan het einde van zijn termijn in mei 2018 niet herkiesbaar stellen. Dat maakte de financiële dienstverlener donderdag bekend bij de presentatie van de tweedekwartaalcijfers.

Een zoektocht naar een opvolger is inmiddels begonnen. Intertrust maakte ook bekend dat Henk-Pieter van Asselt deel gaat uitmaken van het management van Intertrust als commercieel directeur. Hij werkt al bij de onderneming sinds 2005. Andere leden van het bestuur van het bedrijf zijn topman De Buck en financieel directeur Maarten de Vries.

Dick Niezing, uitvoerend directeur van Intertrust in Nederland, vertrekt per 1 januari 2018 bij de onderneming. Intertrust wil verder Charlotte Lambkin benoemen als commissaris, als opvolger van Gerry Murphy die terugtreedt.

Omzet

Intertrust verlaagde eind juli zijn financiële verwachtingen voor het hele jaar en kwam toen met voorlopige cijfers naar buiten. Het bedrijf kampt onder meer met tegenvallende omzetgroei op de Nederlandse markt. Ook moet het bedrijf meer kosten maken voor investeringen in IT en vanwege juridische claims.

De onderliggende omzet dit jaar zal met 3,5 procent toenemen. De prognose voor de aangepaste ebitamarge is 37,5 procent voor heel het jaar, zo herhaalde de onderneming. Intertrust boekte in het tweede kwartaal een omzet van 118,1 miljoen euro en een aangepast bedrijfsresultaat (ebitda) van 41,7 miljoen euro.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links