Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Amazon mag Whole Foods overnemen

Amazon mag Whole Foods overnemen

WASHINGTON (AFN) - Webwinkelgigant Amazon heeft groen licht gekregen om supermarktconcern Whole Foods over te nemen. De concurrentiewaakhond van de Amerikaanse overheid, de Federal Trade Commission, stemt in met de overname. Daarmee is een bedrag van 13,7 miljard dollar gemoeid, omgerekend 11,6 miljard euro.

Het is de grootste overname ooit van Amazon, de grootste webwinkel ter wereld. Het bedrijf stapt ermee in de wereld van fysieke winkels. Whole Foods, die zich vooral richt op biologische en gezonde voeding, heeft ruim 460 filialen in de Verenigde Staten, Canada en Groot-Brittannië. Er werken circa 87.000 mensen en de keten is goed voor een jaaromzet van 16 miljard dollar.

Amazon is al een tijdje bezig om voet aan de grond te krijgen in de supermarktwereld. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld een supermoderne proefwinkel in thuisstad Seattle, zonder kassa's en medewerkers. De supermarkt is voorzien van speciale zelfscanners. Als iemand een product uit een schap haalt en in een tas stopt, wordt dat in een app geregistreerd. Bij het verlaten van de winkel wordt het verschuldigde bedrag automatisch van de rekening van de klant afgeschreven.

Amazon heeft ook al een eigen dienst om boodschappen te bezorgen, AmazonFresh, en enkele 'bakstenen' boekenwinkels.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ahold Delhaize
Amazon.com

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 augustus 2017 21:04
    SEATTLE (AFN) - Met de overname van supermarktketen Whole Foods door Amazon lijkt een prijzenslag in de Amerikaanse supermarktbranche aanstaande. De webwinkelreus wil vanaf maandag, als de overname wordt afgerond, de prijzen van populaire producten structureel gaan verlagen.

    Amazon kreeg woensdag groen licht voor de overname. Het techbedrijf betaalt bijna 14 miljard dollar voor Whole Foods. Het koopt de keten om snel stappen te zetten in het fysieke winkellandschap. Whole Foods richt zich vooral op biologische en gezonde voeding en heeft ruim 460 filialen in de Verenigde Staten, Canada en Groot-Brittannië.

    Waar het Whole Foods nooit lukte om met prijzen te stunten, moet onder meer de technologie van Amazon daarin uitkomst gaan bieden. Onder meer logistiek denkt Amazon stappen te kunnen zetten. De aankondiging van Amazon zette donderdag de koersen van andere supermarktketens in de VS onder druk.

  2. [verwijderd] 24 augustus 2017 21:13
    quote:

    Up2020 schreef op 24 augustus 2017 21:06:

    Ahold zal de stuntprijzen van Amazon gaan voelen.
    Er is een prijsoorlog in de VS uitgebarsten.
    Hiermee heeft Amazone haar faillietvonnis getekend. Ik verwacht binnen 2 jaar. Te veel bubbel in Amazone, is niet houdbaar en degelijk bedrijf.
  3. moniemeeker 25 augustus 2017 13:09
    mooie techniek van Amazon, maar techniek is makkelijk kopieerbaar als het een success blijkt. En wordt Amazon een success, dan is een overname van AH USA niet ondenkbaar. Zie de huidige koers dan ook meer als kans dan als bedreiging. Per slot van rekening is Whole foods een van de duurste nu, prijsconcurrentie is er al veel langer van Walmart.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. 27,140
    +0,67% +0,180
  2. Amazon.com 18 apr
    179,170
    -1,16% -2,110

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links