Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Duidelijke verliezen op aandelenmarkten Europa

Gepubliceerd op 24 juli 2020 17:51 | Views: 3.208 | Onderwerpen: Europa

AEX 18:05

575,06 +9,50 (+1,68%)

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn vrijdag met behoorlijke koersverliezen het weekend ingegaan. De oplopende spanningen tussen China en de Verenigde Staten en de aanhoudende toename van het aantal coronabesmettingen wereldwijd zorgden voor onrust bij beleggers. Op het Damrak vielen de resultaten van verlichtingsbedrijf Signify in goede aarde. De chipsector moest het ontgelden na tegenvallende vooruitzichten van chipgigant Intel.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 2,2 procent lager op 563,95 punten. De MidKap daalde 0,3 procent tot 773,25 punten. De beursgraadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt leverden tot 2 procent in.

Chipfondsen ASML en ASMI stonden bij de grootste dalers in de AEX met minnen tot 4,9 procent na publicatie van resultaten van zijn belangrijke klant Intel. De Amerikaanse chipmaker kwam met sterke kwartaalcijfers, maar de verwachtingen voor het lopende kwartaal vielen tegen. Ook loopt de uitrol van nieuwe chips volgens Intel vertraging op. Besi verloor 3,5 procent in de MidKap. In Parijs daalde chipmaker STMicroelectronics 2,7 procent en de Duitse chipfabrikant Infineon zakte 4 procent in Frankfurt.

Signify boven in Midkap

Signify voerde de kleine kopgroep in de MidKap aan met een winst van 5,7 procent. De verlichtingsfabrikant wist de omzetdaling in het tweede kwartaal beperkt te houden dankzij de overname van het Amerikaanse Cooper. De winst steeg tot 81 miljoen euro, van 50 miljoen euro een jaar eerder. Het bedrijf geeft geen verwachting voor heel 2020 vanwege de coronacrisis.

Bij de kleinere bedrijven zakte Accell ruim 3 procent. De fietsenfabrikant zag de verkopen in juni fors toenemen en wist daarmee de stevige dalingen in voorgaande maanden te compenseren. De virusuitbraak leidde wel tot druk op de marges en Accell verwacht dat het bedrijfsresultaat in heel 2020 onder het niveau van vorig jaar zal uitkomen. Amsterdam Commodities (Acomo) won 2,6 procent. De thee-, specerijen- en notenhandelaar voerde de omzet en winst in de eerste jaarhelft op, ondanks de uitdagende omstandigheden door de virusuitbraak.

De euro noteerde op 1,1636 dollar tegen 1,1617 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie daalde 0,5 procent tot 40,88 dollar. Brentolie verloor 0,6 procent tot 43,07 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 88% zegt verkopen 8 stemmen

Gerelateerd

Europa

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare