Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Europese 5G-netwerken nog te afhankelijk van Huawei'

Gepubliceerd op 24 juli 2020 16:28 | Views: 3.169 | Onderwerpen: Europa

BRUSSEL (AFN/BLOOMBERG) - Europese landen moeten meer doen om sneller technologie van bedrijven zoals Huawei te weren uit hun 5G-netwerk. Dat concludeert de Europese Commissie in een rapport. De naam van telecom- en technologiegigant Huawei wordt in het rapport niet specifiek genoemd, maar het Chinese bedrijf is wel de grootste zorg.

In het rapport van de Europese Commissie staat niet welke landen het goed of slecht doen om hun afhankelijkheid van risicovolle producenten van 5G-apparatuur te beperken. Vorige week werd bekend dat de Britse regering eist dat telecombedrijven de betrokkenheid van Huawei bij het Britse 5G-netwerk afbouwen. De Verenigde Staten zetten het Chinese bedrijf eerder al op een zwarte lijst, omdat het een gevaar voor de nationale veiligheid zou zijn.

Europese bedrijven als Nokia en Ericsson zouden van de ban kunnen profiteren. Ericsson gaf onlangs nog aan dat het in het gat kan stappen dat Huawei achterlaat als meer Europese landen het voorbeeld van de Britten zouden volgen. Dan wil Ericsson de eigen productie en leveringen van apparatuur gaan opvoeren.

De Chinese overheid zou overwegen met vergeldingsmaatregelen te komen richting Nokia en Ericsson als meer Europese landen besluiten om apparatuur van Huawei in de ban te doen. Dat meldde The Wall Street Journal eerder deze week op basis van ingewijden.

Gerelateerd

Europa

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
13 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 drooglegging 24 juli 2020 16:41
  Midden volgende week gaat in Amsterdam het Huawei 5G netwerk van KPN in gebruik, de storingen die bedrijven ondervonden/ondervinden de laatste maanden moeten dan minder worden, de sites/masten stonden elkaar in de weg was de uitleg.

  De gedachte dat de Chinezen alles opslaan en mee kunnen kijken zal blijven, de vorige KPN-CEO(die pedante Italiaan) had er geen problemen mee en ging er in mee.

  KPN is een sluimerend bedrijf geworden, de notering is compleet nutteloos, het is een blijvend krimpend iets, het is niets meer dan een unit onder de NL-politiek.
 2. forum rang 6 Jopie1962 24 juli 2020 16:46
  "De Verenigde Staten zetten het Chinese bedrijf eerder al op een zwarte lijst, omdat het een gevaar voor de nationale veiligheid zou zijn."

  Ik heb een smartphone én een smartwatch van Huawei, en ik moet zeggen, als je héél goed luistert, dan hoor je die chinezen giechelen op de achtergrond. En als ik naar het toilet ga voor een grote boodschap, dan neemt ineens de netwerk-belasting richting China enorm toe!
 3. forum rang 6 drooglegging 24 juli 2020 17:00
  quote:

  Jopie1962 schreef op 24 juli 2020 16:46:


  "De Verenigde Staten zetten het Chinese bedrijf eerder al op een zwarte lijst, omdat het een gevaar voor de nationale veiligheid zou zijn."

  Ik heb een mobiele telefoon én een smartwatch van Huawei, en ik moet zeggen, als je héél goed luistert, dan hoor je die chinezen giechelen op de achtergrond. En als ik naar het toilet ga voor een grote boodschap, dan neemt ineens de netwerk-belasting richting China enorm toe!


  Hij is goed hoor!

  De hele Zuidas gaat public, ze willen het, ze krijgen het!

  Is het dan echt een hoax?

  Veel Chinese afhaal restaurants zijn hier gestopt, geen halve kip meer, geen gratis mini-loempias meer, geen vol geperste bakken bami/nasi meer, een belangrijk stuk Nl cultuur erfgoed is verdwenen, en wat krijgen we ervoor terug: 1000X sneller sms-en en bellen en elke 200 meter een 5G zendmast met een direct connection met Ghanzou.
 4. forum rang 5 Mijn Vriend 24 juli 2020 18:57
  Voor zover ik kan zien heeft de VS geen of erg weinig 5G patent rechten, en bijvoorbeeld autonome auto's funktioneren waarschijnlijk beter op 5G dan de Jank-standaard van de 2 a 3gee-tjes. Moet Europa daarom ook in het stenentijdperk blijven? Europa moet gewoon vol gas 5G installeren zolang er geen uitzicht is op 6G+.
 5. forum rang 6 Go Go Go ! 24 juli 2020 21:45
  quote:

  Knife Catcher schreef op 24 juli 2020 19:26:


  Welke rechtbank heeft Huawei eigenlijk veroordeeld?


  Het volkstribunaal voorgezeten door de oranje aap. Geen bewijs voor nodig, zo vindt men. China is de “vijand”, die de Amerikanen meer en meer naar de achtergrond drijft.

  Dat de Amerikanen in Europa zelf spioneren dat het een lieve lust is doet er kennelijk allemaal niet toe. Met dank aan meneer Snowden. Het is dus de pot, die de ketel verwijt dat ...
13 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare