Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Openingsverlies voor Amsterdamse beurs'

'Openingsverlies voor Amsterdamse beurs'

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs zal vrijdag naar verwachting met verlies beginnen. Ook de andere Europese beurzen lijken lager te openen. De oplopende spanningen tussen China en de Verenigde Staten en de aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen wereldwijd zorgen voor een negatieve stemming bij beleggers. Op Beursplein 5 openden onder meer verlichtingsbedrijf Signify en fietsenfabrikant Accell de boeken.

De Chinese regering heeft de sluiting gelast van het Amerikaanse consulaat in Chengdu. Peking reageert daarmee op de sluiting van het Chinese consulaat in Houston. Washington besloot daartoe omdat hackers met steun van de Volksrepubliek vertrouwelijke informatie van onder meer bedrijven in de VS zou vergaren. De beurs in Shanghai ging vrijdag flink onderuit en leed een tussentijds verlies van 3 procent.

Op het Damrak zal ASML mogelijk bewegen op de resultaten van zijn belangrijke klant Intel. De Amerikaanse chipmaker kwam met sterke tweedekwartaalcijfers, maar de verwachtingen voor het lopende kwartaal vielen wat tegen. Ook loopt de uitrol van nieuwe chips volgens Intel vertraging op. Het aandeel Intel kelderde in de nabeurshandel met zo'n 10 procent.

Signify

Verlichtingsfabrikant Signify wist de omzetdaling in het tweede kwartaal beperkt te houden dankzij de overname van het Amerikaanse Cooper. Exclusief de overname daalde de omzet met 22,5 procent. Op een omzet van 1,5 miljard euro boekte Signify een winst van 81 miljoen euro. Een jaar eerder bedroeg de nettowinst nog 50 miljoen euro. Het bedrijf geeft geen verwachting voor heel 2020 vanwege coronacrisis.

Accell boekte in de eerste jaarheft een omzet van 676,9 miljoen euro en een nettowinst van 28,6 miljoen euro. De fietsenfabrikant verwacht dat het bedrijfsresultaat in heel 2020 lager zal uitvallen dan in 2019.

Nedap

Technologiebedrijf Nedap wist zijn omzet ondanks de coronacrisis vrijwel gelijk te houden in de eerste zes maanden van dit jaar. De winst viel wel wat lager uit. Volgens topman Ruben Wegman zijn er ondanks de crisis ook kansen ontstaan. Een prognose voor de rest van het jaar geeft Nedap niet vanwege de onzekerheden rond de pandemie.

Thee-, specerijen- en notenhandelaar Amsterdam Commodities (Acomo) voerde de omzet en winst in de eerste jaarhelft op, ondanks de uitdagende omstandigheden door de virusuitbraak. De vraag naar de producten waar Acomo in handelt bleef echter onverminderd hoog en het bedrijf is volledig operationeel gebleven ondanks de coronamaatregelen.

De euro was 1,1606 dollar waard tegen 1,1617 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,2 procent tot 40,98 dollar. Brentolie kostte een fractie minder op 43,30 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17:57 AEX lager gesloten na tegenvallers uit VS
  2. 10:59 Adyen drukt op AEX 1

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

18 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Jopie1962 24 juli 2020 09:00
    Ach ja, dat hoort er bij, een hogere bodem krijg je door even een paar dagen terug te vallen en daarna weer vol gas omhoog.

    De centrale banken móeten wel stimuleren, dus het komt allemaal goed. De FED heeft onder andere een werkgelegenheidsdoel, en in de VS wil het juist niet de goede kant op met die werkgelegenheid, dus volgende week nog méér maatregelen.
  2. Maatbeleg 24 juli 2020 09:10
    Dit wordt de dag van de shorters en zwartkijkers. Zitten al maanden te smeken en te gillen om een daling, en daar is ie dan!
    Wel jammer dat dit niet lang gaat aanhouden. Zodra Trump zijn mondkapje afdoet of de chinezen weer in Houston toelaat gaan of er in plaats van de verwachte 80.000 besmettingen er 85.000 zijn (minder sterke stijging dan verwacht) of welk ander onzinnig nieuws gaan het weer omhoog vrees ik.
    Trouwens, ik zit short :-) ben er ook 1 van.
18 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links