Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Caterpillar voorzichtiger over winst

Gepubliceerd op 24 juli 2019 13:58 | Views: 909

Caterpillar 02 apr

116,74 0,00 (0,00%)

DEERFIELD (AFN) - Het Amerikaanse Caterpillar, 's werelds grootste fabrikant van graafmachines, bulldozers en mijnbouwtrucks, is voorzichtiger over zijn winstgevendheid in het hele jaar, vanwege de stijgende materiaalkosten en zwakkere verkopen in Azië.

Caterpillar handhaaft zijn prognose voor een winst per aandeel in een bandbreedte van 12,06 tot 13,06 dollar, maar denkt wel dat die aan de onderkant van de ramingen zal uitkomen. Het concern wijst onder meer op de importheffingen die ervoor zorgen dat grondstoffen duurder worden. De omzet ging in het tweede kwartaal met 3 procent omhoog tot 14,4 miljard dollar, geholpen door hogere verkopen van machines en gestegen verkoopprijzen. Daar stonden wel negatieve wisselkoerseffecten tegenover.

De nettowinst bedroeg in het afgelopen kwartaal ruim 1,6 miljard dollar tegen 1,7 miljard dollar een jaar eerder. In de handel voorbeurs op Wall Street het aandeel Caterpillar in het rood.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Caterpillar 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

Caterpillar

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare