Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Akzo, ASMI en KPN uitblinkers op beurs

Akzo, ASMI en KPN uitblinkers op beurs

AMSTERDAM (AFN) - Op de Amsterdamse beurs werden woensdag de kwartaalberichten van verfconcern AkzoNobel, chipbedrijf ASMI en telecombedrijf KPN goed ontvangen. Beursintermediair Flow Traders, die de winst zag kelderen, ging onderuit. De Europese beurzen lieten een gemengd beeld zien, na een tegenvallend industriecijfer van de eurozone.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,1 procent lager op 581,29 punten. De MidKap klom 0,2 procent tot 827,88 punten. Parijs verloor 0,6 procent en Frankfurt won 0,1 procent. In Londen, waar wordt gewacht op de plannen van de nieuwe premier Boris Johnson, daalde de FTSE 1 procent.

AkzoNobel (plus 4 procent) ging aan kop in de AEX. Het verfconcern wist afgelopen kwartaal het operationeel resultaat flink op te voeren. KPN volgde met een plus van 2,5 procent, na een beter dan verwacht tweede kwartaal. Het telecomconcern werd ook iets positiever over zijn winstverwachting voor dit jaar.

Verminderde handelsactiviteit

In de MidKap stond ASMI (plus 5,9 procent) bovenaan, na beter dan verwachte resultaten en vooruitzichten van de chiptoeleverancier. ASMI kondigde tevens een nieuw aandeleninkoopprogramma van 100 miljoen euro aan. Flow Traders was hekkensluiter met een min van bijna 8 procent. De beursintermediair kampte in het eerste halfjaar met een verminderde handelsactiviteit en zag de winst met driekwart dalen.

Ctac raakte 11 procent kwijt op de lokale markt. De automatiseerder waarschuwde dat zowel de omzet als het nettoresultaat lager uitkomt dan eerder werd verwacht.

Aston Martin

Deutsche Bank zakte 3,7 procent. De Duitse bank leed in het tweede kwartaal een miljardenverlies vanwege hoge kosten voor de grote reorganisatie waarbij 18.000 banen verloren gaan. Autoconcern Daimler dook afgelopen kwartaal ook diep in de rode cijfers, maar steeg 1,6 procent. In Parijs won autogroep PSA 2,2 procent na publicatie van de cijfers. De Britse automaker Aston Martin verlaagde zijn verkoopdoelstelling en kelderde bijna 24 procent.

De euro noteerde op 1,1137 dollar tegen 1,1153 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,4 procent tot 56,99 dollar. Brentolie kostte 0,1 procent meer op 63,92 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Akzo Nobel
ASMI
KPN

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. Akzo Nobel 16:14
    66,040
    +0,52% +0,340
  2. 553,800
    -4,55% -26,400
  3. 3,392
    +0,41% +0,014

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links