Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'AkzoNobel verrast met resultaten'

Gepubliceerd op 24 jul 2019 om 09:40 | Views: 2.449

Akzo Nobel 12:34

84,13 +0,06 (+0,07%)

AMSTERDAM (AFN) - De resultaten van AkzoNobel over het tweede kwartaal waren beter dan verwacht door marktvorsers bij KBC Securities. Dat is ook de aanleiding voor de Belgische bank om de richtprijs tot 85 euro per aandeel te verhogen, van 80 euro.

De kenners onderstrepen de verbetering in de winstgevendheid. AkzoNobel voerde het rendement (return on sales) op tot 13,7 procent van 12,1 procent een jaar geleden. Het bedrijf ligt hiermee naar eigen zeggen goed op koers om zijn doelstelling van 15 procent in 2020 te halen.

Volgens de analisten zijn de betere winstcijfers het gevolg van prijzendiscipline en kostenverlagingen. Verder waarschuwen ze dat de prestatie van AkzoNobel sterk samenhangt met de tijd van het jaar. Het tweede kwartaal valt vaker beter uit dan bijvoorbeeld het eerste kwartaal.

Sterkste stijger

De analisten bij ING zijn wat minder jubelend over de cijfers. Zij wijzen op een eenmalige meevaller die de winstresultaten positiever doet uitkomen dan onderliggend het geval is. Daarnaast merkt ING net als KBC op dat de beste prestaties van verfproducenten vaak in het tweede kwartaal vallen. De marktkenners bij ING blijven bij hun eerdere oordeel dat het voor AkzoNobel lastig wordt om volgend jaar zijn doelstelling voor winstgevendheid te halen.

KBC houdt vast aan zijn hold-advies. ING handhaaft eveneens een hold-advies met een koersdoel van 82,50 euro. Het aandeel AkzoNobel stond woensdag omstreeks 10.00 uur 4,1 procent hoger op 85,90 euro. Daarmee was het bedrijf de sterkste stijger in de Amsterdamse AEX-index.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Akzo Nobel 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Akzo Nobel

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links