Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

KPN iets positiever over winstverwachting

Gepubliceerd op 24 juli 2019 07:58 | Views: 2.968

KPN 03 jul

2,41 0,00 (-0,04%)

DEN HAAG (AFN) - Telecomconcern KPN is iets positiever gestemd over zijn winstverwachting voor dit jaar. Het bedrijf denkt nu dat het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) dit jaar bescheiden zal toenemen, terwijl eerder werd gezegd dat het resultaat in lijn zou liggen met vorig jaar.

In het tweede kwartaal zette KPN een bedrijfsresultaat in de boeken van 594 miljoen euro, een stijging van 3,6 procent vergeleken met een jaar eerder. Daarbij profiteerde KPN van kostenbesparingen en ingrepen om de organisatie te versimpelen en te digitaliseren. De omzet zakte met meer dan 3 procent tot 1,36 miljard euro, door de aanhoudend felle concurrentie op de mobiele en zakelijke markt. Er werd een nettowinst behaald van 128 miljoen euro.

KPN maakte geen nieuws bekend over een mogelijke opvolger voor topman Maximo Ibarra, die in juni liet weten per eind september te vertrekken naar Italië vanwege "dringende familiaire redenen". Zijn vertrek kwam als een verrassing op de financiële markten en voor KPN zelf. Ibarra gaat aan de slag bij betaaltelevisiebedrijf Sky Italia. KPN heeft al gezegd niet te zullen tornen aan de strategie na de exit van Ibarra.

Ibarra sprak in een toelichting op de resultaten van solide winstgroei met goede vooruitgang bij het uitvoeren van de strategie. De bestuursvoorzitter zei vertrouwen te hebben dat hij KPN in capabele handen achterlaat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN 78% zegt kopen 9 stemmen

Gerelateerd

KPN Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare