Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Turkse rente blijft verrassend gelijk

ANKARA (AFN/BLOOMBERG) - De Turkse centrale bank heeft zijn belangrijkste rentetarief onverwachts onveranderd gelaten. Daarmee laat de centrale bank het na om de rap oplopende inflatie in Turkije verder te lijf te gaan. Kenners reageerden geschrokken en de koers van de Turkse lira zakte na het nieuws omlaag.

Eerder dit jaar schroefde de centrale bank in Turkije zijn belangrijkste tarief nog in grote stappen op tot 17,75 procent. Economen waren er in doorsnee vanuit gegaan dat nu een verdere toename zou volgen. De waarde van de lira staat al een hele tijd onder druk, met als gevolg dat de al fikse inflatie in het land nog verder dreigt op te lopen. Daardoor wordt het leven voor mensen in het land steeds duurder.

Het was het eerste rentebesluit na de recente verkiezingsoverwinning van president Recep Tayyip Erdogan. Dat plaatst de beslissing van de centrale bank in een apart daglicht. In de financiële wereld leven al een tijd zorgen dat Erdogan steeds meer invloed op het monetaire beleid krijgt. De Turkse leider maakt er geen geheim van dat hij een fel tegenstander is van renteverhogingen door de centrale bank.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links