Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Concurrentie drukt Wessanen in het nauw'

'Concurrentie drukt Wessanen in het nauw'

AMSTERDAM (AFN) - Wessanen wordt ingemaakt door de concurrentie. Dat is de indruk van analisten van ING. Ze hebben hun advies voor het natuurvoedingsbedrijf daarom verlaagd naar verkopen van hold. Het koersdoel ging daarbij van 14,60 euro nar 9,90 euro.

Wessanen had afgelopen kwartaal vooral in Frankrijk te lijden van de opmars van nieuwe producenten. Wessanen wist met zijn merk Bjorg nauwelijks te profiteren van de groeiende vraag naar organische producten. In het Verenigd Koninkrijk kregen de producten van Wessanen daarnaast minder ruimte in het schap als gevolg van prijsverhogingen die het bedrijf vorig jaar doorvoerde.

Voor Wessanen waren deze ontwikkelingen vrijdag reden om zijn verwachtingen voor heel 2018 naar beneden bij te stellen. ING vond het kwartaalbericht toen meteen al erg tegenvallen. De bank wees daarbij op de zwakkere uitgaven aan reclame en promotie van merken van Wessanen in voorgaande kwartalen. De analisten denken nu dat het niet meer realistisch is om voorlopig nog veel groei bij Wessanen te verwachten.

De beurswaarde van Wessanen kreeg de afgelopen dagen flinke klappen. Wessanen zette de daling dinsdagochtend voort met een min van 2,1 procent, tot 11,38 euro. Het voedingsbedrijf verloor sinds de tegenvallende resultaten op vrijdag al meer dan 30 procent aan beurswaarde.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. kenner66 24 juli 2018 11:14
    Ik heb het ook niet zo op analisten ze roepen vaak iets als het kwaad al is geschiedt. Maar ze kunnen natuurlijk ook niet in de keuken kijken bij een bedrijf en zien trends in de markt wel maar dat wil niet zeggen dat dat voor ieder bedrijf geld. Zie Signify 2 concurrente doen het slecht dus zal dat voor signify ook wel gelden.
    Verder heb ik wessanen de laatste tijd wel erg duur gevonden denk nu dat er meer een realistische koers instaat
  2. forum rang 4 Jopie1962 24 juli 2018 13:11
    quote:

    easy56 schreef op 24 juli 2018 11:17:

    De echt goede analisten zitten niet bij de banken maar bij hedge funds en private capital.
    De echt goede analist werkt niet voor een loontje bij een baas, die belegt z'n eigen geld op winstgevende wijze. Daar hoor je verder niet veel van.
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links