Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bedrijvigheid eurozone zwakt iets af

LONDEN (AFN) - De bedrijvigheid in de eurozone is deze maand al met al ietsje afgenomen. Dat meldt marktonderzoeker Markit op basis van voorlopige cijfers. Bij de industrie was er een kleine stijging, de dienstensector daalde juist.

De samengestelde inkoopmanagersindex, die de bedrijvigheid van de dienstensector en de industrie weerspiegelt, kwam uit op een stand van 54,3, tegen 54,9 een maand eerder. Economen hadden door de bank genomen gerekend op een stand van 54,8. Een waarde boven de 50 duidt op groei, eronder is er sprake van krimp.

De dienstensector deed het met 54,4 minder dan de 55,2 van juni. De industrie kwam ook op 55,1. Dat betekende een lichte stijging ten opzichte van de 54,9 van juni.

Duitse industrie

De Duitse industrie liet in juli een sterkere groei zien dan in juni. De inkoopmanagersindex die de bedrijvigheid in de industrie van Duitsland weerspiegelt, steeg naar een stand van 57,3, van 55,9 een maand eerder. De consensus van economen lag op 55,5. Voor de Duitse dienstensector werd een niveau gemeld van 54,4, tegen 54,5 een maand eerder.

De Franse industrie is in juli ook in een rapper tempo gegroeid ten opzichte van een maand eerder. Die index steeg naar 53,1, van 52,5 in juni. Economen rekenden in doorsnee op een stabilisatie op een niveau van 52,5. De index voor de Franse dienstensector zakte naar 55,3, van 55,9.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 juli 2018 10:47
    Ja, maar die 0,2 procent van de industrie!! Laten we daar naar kijken. Dat is pas een mooi cijfer. Laten we er weer vertrouwen in hebben. Laten we dat huis kopen of die auto. Kopen kopen!!! . De beurs kan alleen maar omhoog. Welke risico's. Ha, Brexit? Nee joh, dat is volgende jaar. Italie? Komt goed. China financiele crisis? Pessimist. Handelsoorlog? Welke handelsoorlog. Ik zie alleen maar mooie voortekenen aan de horizon. Man 0,2 % het maakt mijn dag als uberhoper gewoon weer goed.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links