Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Miljoenenschade voor transport door blokkades

DEN HAAG (AFN) - De blokkades door boze boeren op de wegen rond de Franse stad Lyon hebben de Nederlandse tranportsector al voor meer dan 12 miljoen euro aan schade bezorgd.

Brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) schat dat de vertragingen op de belangrijke verbindingswegen naar Zuid-Frankrijk per dag zo'n 4,1 miljoen euro aan extra kosten met zich meebrengen, liet een woordvoerster vrijdag desgevraagd weten. Volgens TLN kampen vervoersbedrijven al sinds maandagavond met problemen.

Binnen de branche zijn ook gevallen bekend dat actievoerders ladingen hebben geplunderd. Maar van de kosten van dergelijke incidenten kan TLN geen inschatting maken.

Meer geld

Het verkeersknooppunt Lyon is het doelwit van boze boeren die meer geld willen. Om dat af te dwingen, blokkeren ze de wegen. Vrijdagmorgen leek het erop dat alle blokkades voorlopig voorbij zijn. Of de boeren in het weekend ook nog voor verkeershinder gaan zorgen, is niet duidelijk.

Vrachtwagens mogen volgens de Franse wet sowieso overdag niet rijden in het weekend, waarschuwt TLN. Voertuigen die op zaterdagmorgen 07.00 uur nog in het land zijn, moeten dus verplicht een parkeerplaats opzoeken en lopen dus automatisch meer vertraging op.

De schade voor handelaren en producenten lijkt vooralsnog wel mee te vallen. Verladersorganisatie EVO gaf aan dat ondernemers nog niet met de handen in het haar zitten over ladingen bloemen en vleeswaren die kunnen bederven. Volgens EVO zijn vrachtwagens tot nu toe hoogstens een tot twee dagen langer onderweg geweest. ,,Koel- en vriesproducten kunnen dat hebben'', aldus EVO.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. ch@rter 25 juli 2015 11:45
    De boeren aldaar zijn slim .. mooie timing en drukmiddel om aan de onderhandelingstafel te gaan zitten.
    Het vervelende ervan is dat de franse regering schijt heeft aan de gemiddelde toerist of handelaar die door hun land rijdt. Ook de bevolking zelf zal het worst wezen.
    Ben benieuwd hoe de zwarte zaterdag gaat verlopen .. sterkte voor diegene die er middenin staat straks.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links