Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Verliezen op Wall Street lopen op

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag halverwege de sessie op verlies. De flinke stijging van het aantal nieuwe coronabesmettingen in verschillende Amerikaanse staten maakte beleggers enigszins nerveus. Daarnaast doen plannen van de Verenigde Staten voor extra importheffingen tegen een aantal Europese landen de stemming weinig goeds.

De leidende Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.45 uur 3 procent lager op 25.387 punten. De brede S&P 500 verloor 2,8 procent tot 3043 punten en Nasdaq verloor 2,4 procent tot 9886 punten. De techgraadmeter deed daarmee een stap terug van de recordstand van een dag eerder.

Ondernemingen uit sectoren die het hardst zijn geraakt door de coronapandemie stonden als gevolg van de besmettingen onder druk. Zo stonden cruisemaatschappijen Royal Caribbean Cruises en Carnival ruim 11 procent lager. Ook luchtvaartmaatschappijen leverden aan beurswaarde in.

Ford verliest, Bayer wint

Automaker Ford verloor 3,5 procent. Het autoconcern kondigde plannen aan om in 2050 klimaatneutraal te zijn. Verder was er aandacht voor Johnson & Johnson, dat 2,5 procent verloor. Een Amerikaanse rechter droeg het medisch bedrijf op een schadevergoeding van 2,1 miljard dollar te betalen vanwege asbest in babypoeder. Die boete viel de helft lager uit dan een eerder vastgestelde vergoeding.

Het aandeel Bayer, dat ook een notering heeft in New York, won 2,5 procent. Het chemiebedrijf heeft een schikking getroffen met tienduizenden Amerikanen die claimen door gebruik van onkruidbestrijder Roundup kanker te hebben gekregen. Het gaat om een totaalpakket van 9,1 miljard tot 9,8 miljard euro. Bayer staat nog voor de opgave om met 25.000 klagers, die nog niet akkoord gingen, tot een schikking te komen.

Verder zette de lagere olieprijs druk op de aandelen van onder meer energiereuzen Chevron en ExxonMobil. Die leverden in het kielzog van de olieprijs ruim 4 procent aan beurswaarde in. Oliedienstverleners Schlumberger en Halliburton stonden tot 8,4 procent lager.

Een vat Amerikaanse olie kostte, na bekendmaking van nieuwe cijfers over de olievoorraden, 5,6 procent minder op 38,12 dollar. Brentolie daalde 5,4 procent in prijs tot 40,35 dollar per vat. De euro was 1,1265 dollar waard, tegen 1,1267 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 juni 2020 22:28
    Ach, je kunt uren, dagen, weken, maanden over doorhameren maar corona virus, handelsoorlog, slechte bedrijfswinsten, economie vertraagd, hoge werkeloosheid, vertrouwen weg, stikstof, klimaatoorlog, verkiezingen, rentevrees.... ... ze zijn allemaal de revue al gepasseerd.

    Tijd voor een nieuwe phase.

    Waar zullen we het nu over hebben...

    Wat hebben we nog niet gehad, om mensen angst aan te jagen.

    Wie begint.....

4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links