Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Core Labs past afspraken met kredietverstrekkers aan

Gepubliceerd op 24 juni 2020 06:59 | Views: 1.283

Core Laboratories 22 okt

13,00 -0,20 (-1,52%)

AMSTERDAM (AFN) - Core Laboratories (Core Labs) heeft de voorwaarden voor zijn kredietfaciliteit aangepast. De dienstverlener aan de olie-industrie mag verhoudingsgewijs meer schulden aangaan dan in eerdere afspraken met kredietverstrekkers. Tegelijkertijd is de omvang van de kredietfaciliteit teruggebracht tot 250 miljoen dollar, van een eerdere 300 miljoen dollar.

Core Labs betaalt over het krediet dat het bedrijf opneemt een hogere variabele rente dan aanvankelijk was kortgesloten. Volgens het bedrijf, dat het door de coronacrisis en gedaalde olieprijzen zwaar heeft, biedt het krediet voldoende liquiditeit voor de korte en middellange termijn.

Het bedrijf met beursnotering in Amsterdam snijdt wegens de pandemie flink in de kosten. Dit jaar verwacht Core Labs circa 61 miljoen dollar aan kostenbesparingen door te voeren. Core Labs verwacht daarbij de kapitaaluitgaven te hebben gehalveerd ten opzichte van 2019.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Core Laboratories 75% zegt verkopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare