Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Allianz verkoopt belang in Allianz Popular

Gepubliceerd op 24 juni 2019 08:59 | Views: 1.367

Aegon 27 mei

2,53 0,00 (0,00%)

ALLIANZ SE NA O.N. 27 mei

167,18 +3,44 (+2,10%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Aan het samenwerkingsverband Allianz Popular tussen de Duitse verzekeraar Allianz en de Spaanse bank Banco Santander komt een einde. Allianz maakte bekend zijn belang van 60 procent in de joint venture voor 936,5 miljoen euro over te zullen doen aan de Banco Santander, die in 2017 Banco Popular overnam.

Door de deal komt ook een einde aan de exclusieve distributieovereenkomst op het gebied van schadeverzekeringen. De deal, die naar verwachting in het eerste kwartaal van 2020 zal worden afgerond, is nog wel onder voorbehoud van wettelijke goedkeuringen. Allianz en Banco Popular kwamen in 2011 tot een exclusieve bankverzekeringsalliantie.

Als de deal wordt afgerond, zal de Nederlandse verzekeraar Aegon naar verwachting meerderheidsbelang nemen in de divisie levensverzekeringen en de divisie non-life van de joint venture. Aegon maakte vorig jaar bekend zijn samenwerking met Banco Santander uit te breiden. De definitieve voorwaarden van die verder krachtenbundeling was onder meer afhankelijk van het beëindigingsproces van allianties van Banco Popular.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon 100% zegt kopen 2 stemmen
ALLIANZ SE NA O.N.

Gerelateerd

Aegon

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ALLIANZ SE

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare