Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street gaat lang weekend in met plusjes

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine plussen gesloten, na een week met vooral verliezen. Het sentiment onder beleggers, die het rustig aan deden in aanloop naar een lang weekend, werd gesteund door bemoedigende ontwikkelingen in de aanhoudende handelsvete tussen China en de VS. De Amerikaanse president Donald Trump zou volgens berichten bereid zijn het Chinese techconcern Huawei minder hard aan te pakken, als onderdeel van een mogelijke handelsdeal met Peking.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,4 procent hoger op 25.585,69 punten. De breder samengestelde S&P 500 steeg 0,1 procent tot 2826,06 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq won 0,1 procent tot 7637,01 punten.

De mogelijk mildere opstelling van Trump zorgde voor wat opluchting onder beleggers. De voorbije sessies zetten handelsspanningen de financiële markten namelijk nog flink onder druk, mede door de aangekondigde sancties tegen Huawei.

Foot Locker

Verder kwamen enkele bedrijven nog met resultaten. Foot Locker ging 16 procent onderuit na cijfers. De verkoper van sportartikelen kwam met teleurstellende resultaten. Computer- en printermaker HP Inc, dat de voorbije maanden minder winst heeft gemaakt op een nagenoeg vlakke omzet, won 4,4 procent. Het eveneens uit de splitsing van Hewlett-Packard voortgekomen softwarebedrijf HP Enterprises verhoogde zijn winstverwachting voor het hele jaar en steeg 0,5 procent.

Verder steeg Snap, het bedrijf achter de populaire berichtenapp Snapchat, 4 procent. The Wall Street Journal meldde dat het bedrijf met muziekbedrijven in overleg is over mogelijkheden om gebruikers muziek te laten koppelen in berichten.

Boeing

Boeing steeg 1,2 procent ondanks berichten dat beurswaakhond SEC de vliegtuigbouwer onder de loep neemt. Ook kwam er nog nieuws binnen dat United Airlines meer bestellingen van Boeings annuleert.

De betalingsdienstverleners Global Payments en Total System Services bewogen 3,7 en 13,9 procent op fusiegeruchten. Als de deal slaagt, dan zou het de derde grote fusie in de betaalsector zijn dit jaar.

De euro was 1,1208 dollar waard tegen 1,1204 dollar eerder op de dag bij het sluiten van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,7 procent meer op 58,90 dollar. Brentolie steeg 2 procent in prijs tot 69,12 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 mei 2019 09:24

    Niemand die kritiek spuit vanuit andere landen.??????

    Je plaats bedrijven op zwarte lijst en dan zeg je dat het wel minder kan. (Zijn ze wel gevaar of niet ?)

    Dit is laster en pesten en geen enkel journalist/regeringsleider die hierover valt.

    Nou, laten wij ook zo snel met een zwarte lijst komen, zodat wij ze kunnen benadelen.

    Boeing
    Apple
    Americansteel
    Amazon
    Qualcomm

    Slecht voor onze economie en gevaar voor NL veiligheid.

    Dan nog even zwarte lijst maken van personen en landen, die ons land niet mogen binnenkomen vanwege gevaar voor NL veiligheid.

    Dit kan allemaal. Trump doet het ook. Het is allemaal legaal (?).

    En later zeggen wij wel, sorry voor de miljardenverlies en je reputatie als persoon/land naar de maan, maar even goede vrienden.

    Wat een corrupte leiders hebben wij eigenlijk en dat ze het allemaal toestaan.

3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links