Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Aankondiging vertrek May zet pond in beweging

Gepubliceerd op 24 mei 2019 11:49 | Views: 6.182

LONDEN (AFN) - De Britse munt schoot kortstondig omhoog na het nieuws dat premier Theresa May per 7 juni opstapt als leider van de Conservatieve Partij. Het pond steeg ten opzichte van de dollar in de eerste minuten na de aankondiging 0,4 procent in vergelijking met een dag eerder. Vervolgens zakte de Britse valuta weer terug.

May blijft premier tot haar partijgenoten een opvolger hebben gekozen. De Conservatieven gaan na haar vertrek als partijleider beginnen aan een interne partijverkiezing. Oud-minister Boris Johnson wordt momenteel gezien als favoriet om May op te volgen. Hij staat bekend als een hardliner in het brexit-dossier.

De vertrekkende premier kwam aan de macht in 2016 nadat Britten in een referendum kozen uit de Europese Unie te stappen. May sloot een brexitdeal met de EU maar het lukte haar vervolgens niet om het door het Britse Lagerhuis te loodsen.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare