Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Automakers onderuit op Japanse beurs

TOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs is donderdag opnieuw lager geëindigd. Vooral de autofabrikanten stonden onder druk door de dreiging van nieuwe Amerikaanse importheffingen op auto's. Een duurdere Japanse yen zorgde eveneens voor koersdruk.

De toonaangevende Nikkei in Tokio sloot 1,1 procent in de min op 22.437,01 punten. Een dag eerder verloor de hoofdindex ook al ruim 1 procent door de terugkeer van handelszorgen. De automakers Toyota, Honda en Nissan zakten tot 3,4 procent. Ook Mazda (min 5,2 procent) en Subaru (min 2,5 procent) werden van de hand gedaan. Kledingketen Shimamura leverde 5,8 procent in na een daling van de verkopen in mei.

Ook de andere Aziatische autobouwers verloren terrein. In Zuid-Korea verloren de automakers Hyundai en Kia tot 3,5 procent. In India raakte Tata Motors 6,7 procent kwijt.

Elders in het Verre Oosten lieten de belangrijke beursgraadmeters overwegend een lager beeld zien. De beurs in Shanghai zakte 0,2 procent en de Kospi in Seoul verloor ook 0,2 procent. De Hang Seng-index in Hongkong ging tussentijds 0,1 procent omlaag en de All Ordinaries in Sydney bleef vrijwel vlak.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links