Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ABN stapt in financiële app Ockto

Gepubliceerd op 24 mei 2018 06:59 | Views: 1.915

ABN AMRO BANK N.V. 15:58

8,27 +0,30 (+3,79%)

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO investeert in de financiële app Ockto. De bank koopt via zijn investeringsfonds voor fintech-bedrijven een minderheidsbelang in de dochter van it-onderneming Yellowtail.

De investering van het Digital Impact Fund ligt tussen de 1 miljoen tot 5 miljoen euro. ABN AMRO meldt geld in de onderneming te steken om Ockto sneller te laten groeien, waarbij ook wordt gedacht aan een internationale uitbreiding.

Ockto is de zesde investering van het eind 2015 opgerichte fonds. Eerder stapte het in het Duitse solarisBank en het Zweedse Tink. Met dat laatste bedrijf lanceerde ABN AMRO het financiële huishoudboekje Grip.

De app, waarmee ABN evenals SNS en Rabobank al samenwerkte, kan bij een leningaanvraag of financieel advies voor gebruikers alle noodzakelijke financiële gegevens verzamelen van derde partijen, zoals de Belastingdienst, pensioenfondsen of UWV.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V. 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare