Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Consumentenvertrouwen VS keihard gedaald door coronacrisis

Gepubliceerd op 24 april 2020 16:06 | Views: 5.176 | Onderwerpen: consumentenvertrouwen, Verenigde Staten

ANN ARBOR (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is in april keihard gedaald door de zorgen bij Amerikanen over de coronacrisis. Dat meldde de Universiteit van Michigan op basis van een definitief cijfer.

Door de maatregelen om de uitbraak tegen te gaan zijn veel bedrijven in de VS gesloten en zijn al vele miljoenen mensen werkloos geraakt. Donderdag werd nog bekend inmiddels sinds half maart al circa 27 miljoen Amerikanen een werkloosheidsuitkering hebben aangevraagd vanwege de crisis.

De graadmeter die het vertrouwen meet, kwam uit op een stand van 71,8 tegen 89,1 in maart. Eerder werd op basis van een voorlopige raming een daling tot een niveau van 71 gemeld, wat de scherpste afname ooit was. Economen hadden in doorsnee verwacht dat de index op een definitieve stand van van 68 zou uitkomen.

Gerelateerd

consumentenvertrouwen

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Verenigde Staten

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
13 Posts
| Omlaag ↓
 1. Stier de Beer 24 april 2020 17:00
  En bezuinigen kan alleen in de zorg en sociale zekerheid wat die kosten staan voor de helft van de staatsbegroting. O nee...dat is zooo not done

  Dus eerst de grenzen weer open voor welvaartzoekers want we zijn nu eenmaal sociaal (incl gratis huis en stadpas) en belastingen verder omhoog. Ik denk eerst BTW naar 25% en de gemeentebelastingen +5% p/j.

  Fijn weekend
 2. forum rang 4 Debo 24 april 2020 17:26
  quote:

  IceBear1 schreef op 24 april 2020 17:12:


  Importeren van kansloze parasiterende nieuwe Nederlanders onder het mom van solidariteit en economisch voordeel gaan gewoon door natuurlijk met die deug mensen in de regering, opoffering van het volk geeft ze een orgasme.
  Tja, ondanks dat de VVD de grootste is heeft links veel meer te vertellen in dit land. Zou Rutte het niet accepteren dan zou het kabinet wel eens kunnen vallen en dan haalt Rutte zijn doel niet nl de langst zittende minpres te worden.
 3. Franfran1000 24 april 2020 18:36
  quote:

  Studentenrekening schreef op 24 april 2020 17:00:


  De consument hebben we helemaal niet nodig. Up.Up.Up!


  Haha, smakelijk om moeten lachen. De economieboekjes kunnen door naar de centrale banken om het papier te recyclen. Verder enkel nog een paar printerfabrikanten in leven houden en klaar ben je.
13 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare