Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Kredietbeoordelaar S&P verlaagt outlook voor Van Lanschot Kempen

Gepubliceerd op 24 april 2020 10:56 | Views: 3.386

Van Lanschot Kempen NV 10:18

14,84 +0,14 (+0,95%)

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) is somberder over de vooruitzichten bij Van Lanschot Kempen. Het ratingbureau verlaagt de outlook voor het financiële concern van stabiel naar negatief. Dat betekent dat de kans op een afwaardering van de kredietwaardigheid groot wordt geacht.

S&P verwacht dat de turbulentie op de financiële markten aanhoudt naarmate de coronapandemie meer schade aanricht aan de mondiale economie. Dat zal zijn weerslag hebben op de winstgevendheid van de vermogensbeheerdivisie van Van Lanschot Kempen. Daarnaast verslechtert ook de kwaliteit van de leningenportefeuille, verwacht de kredietbeoordelaar. Al met al zal de winstgevendheid van de vermogensbeheerder in de komende kwartalen verzwakken.

De rating van Van Lanschot Kempen bij S&P staat op BBB+. Ook voor Rabobank en NIBC Bank heeft S&P de outlook veranderd van stabiel naar negatief. Hierbij speelt de coronacrisis eveneens een rol.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Van Lanschot Kempen NV 57% zegt verkopen 14 stemmen

Gerelateerd

Van Lanschot Kempen NV

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare