Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Dip Rémy Cointreau minder groot dan gedacht

Gepubliceerd op 24 apr 2019 om 09:10 | Views: 936

Lucas Bols 12:15

14,30 -0,10 (-0,69%)

Rémy Cointreau 13:25

130,20 +1,50 (+1,17%)

PARIJS (AFN/RTR) - Rémy Cointreau heeft zijn omzetgroei in het voorbije kwartaal zoals verwacht wat zien afvlakken, maar minder dan gedacht. Vooral de verkopen op de belangrijke Chinese markt waren wat minder, mede doordat Chinees nieuwjaar dit jaar relatief vroeg viel en zich al in het voorgaande kwartaal liet gelden.

De Franse drankfabrikant waarschuwde eerder al voor de invloed van het vroege Chinese nieuwjaar, een feest waarbij veel drank vloeit. Veel Chinezen hadden in aanloop naar het feest in februari al vroeg cognac en andere drank ingekocht, waardoor de verkopen in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar vielen.

De omzet steeg in het vierde kwartaal op eigen kracht met 7 procent tot 297,1 miljoen euro. In de drie maanden daarvoor steeg de omzet exclusief overnames nog met 8,7 procent.

Vorige week meldde rivaal Pernod al een tanende verkoopgroei als gevolg van marktomstandigheden in China. De toenemende koopkracht van merkbeluste consumenten in China was de afgelopen twee jaar een belangrijke aanjager van groei. Zorgen over de mogelijk afvlakkende economie in China kunnen volgens analisten problematisch zijn voor de drankfabrikanten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Lucas Bols 50% zegt kopen 2 stemmen
Rémy Cointreau 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

Lucas Bols

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Rémy Cointreau

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord