Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dip Rémy Cointreau minder groot dan gedacht

PARIJS (AFN/RTR) - Rémy Cointreau heeft zijn omzetgroei in het voorbije kwartaal zoals verwacht wat zien afvlakken, maar minder dan gedacht. Vooral de verkopen op de belangrijke Chinese markt waren wat minder, mede doordat Chinees nieuwjaar dit jaar relatief vroeg viel en zich al in het voorgaande kwartaal liet gelden.

De Franse drankfabrikant waarschuwde eerder al voor de invloed van het vroege Chinese nieuwjaar, een feest waarbij veel drank vloeit. Veel Chinezen hadden in aanloop naar het feest in februari al vroeg cognac en andere drank ingekocht, waardoor de verkopen in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar vielen.

De omzet steeg in het vierde kwartaal op eigen kracht met 7 procent tot 297,1 miljoen euro. In de drie maanden daarvoor steeg de omzet exclusief overnames nog met 8,7 procent.

Vorige week meldde rivaal Pernod al een tanende verkoopgroei als gevolg van marktomstandigheden in China. De toenemende koopkracht van merkbeluste consumenten in China was de afgelopen twee jaar een belangrijke aanjager van groei. Zorgen over de mogelijk afvlakkende economie in China kunnen volgens analisten problematisch zijn voor de drankfabrikanten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Lucas Bols
Rémy Cointreau

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. Lucas Bols 09:00
    14,300
    0,00% 0,000
  2. 93,200
    +0,65% +0,600

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links