Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Caterpillar positiever over winst in 2018

Gepubliceerd op 24 apr 2018 om 14:01 | Views: 894

Caterpillar Inc 16:35

132,36 +1,33 (+1,02%)

DEERFIELD (AFN) - Het Amerikaanse Caterpillar, 's werelds grootste fabrikant van graafmachines, bulldozers en mijnbouwtrucks, verhoogt zijn winstverwachting voor heel 2018 na een goed eerste kwartaal. De machinebouwer profiteert van een sterke vraag naar zijn producten vanuit de mijnbouwindustrie en bouwsector.

De omzet ging afgelopen verslagperiode met bijna een derde omhoog tot 12,9 miljard dollar vergeleken met een jaar eerder. Daarbij bracht Caterpillar in alle regio's meer machines aan de man, geholpen door de aantrekkende wereldeconomie en hogere grondstofprijzen. Vooral op de Amerikaanse thuismarkt en in Azië deed het bedrijf goede zaken. Daarnaast had het concern ook de wind in de rug door positieve wisselkoerseffecten. De nettowinst kwam uit op bijna 1,7 miljard dollar.

Voor heel 2018 denkt Caterpillar nu een winst per aandeel te behalen van 9,75 tot 10,75 dollar. Dat is 2 dollar per aandeel meer dan bij de winstprognose die in januari werd afgegeven

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Caterpillar Inc 100% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Caterpillar Inc

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links