Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Staalproductie omhoog in maart

Staalproductie omhoog in maart

BRUSSEL (AFN) - De wereldwijde staalproductie is in maart gestegen. Dat meldde de World Steel Association (WSA) maandag in een rapport.

De productie dikte met 4,6 procent aan ten opzichte van een jaar eerder, tot 145 miljoen ton. In het eerste kwartaal was sprake van een groei op jaarbasis met 5,7 procent, tot 410,5 miljoen ton.

De WSA liet onlangs al weten dat de vraag naar staal de komende jaren wereldwijd gestaag zal stijgen. De verwachte stijging volgt op een jaar waarin de vraag naar staal met 1 procent steeg. Dat was overigens meer dan waar eerder rekening mee werd gehouden. Voor dit jaar voorziet de WSA een stijging van de staalvraag met 1,3 procent. In 2018 zal wereldwijd 0,9 procent meer staal nodig zijn.

Bij de WSA zijn zo'n 160 staalproducenten aangesloten, waaronder 9 van de 10 grootste staalconcerns ter wereld. Zij zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor zo'n 85 procent van de wereldwijde productie.

Lees over dit aandeel ook

  1. 12 apr Video: cyclische aandelen bieden kansen
  2. 08 feb Herstel in zicht voor ArcelorMittal

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ArcelorMittal

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 24 april 2017 15:04
    Arcelor mittal levert hier ook een aanzienlijke bijdrage aan,gezien zijn forse herstel,het word hoog tijd dat ik hem weer stevig ga verzwaren in mijn portefuille,maar eerst maar eens even kijken wat randstad morgen gaat doen,op zijn schitterende previeuw,vandaag stijgt hij als een raket,eindelijk!!
    Zaterdag sprak ik de wens uit dat we vandaag de beursdag,vrolijk fluitend als de vogelen des Hemels,de dag zouden af gaan sluiten,zoals het er nu uitziet gaat dat zeker gebeuren,maar we moeten natuurlijk niet de wijsheid vergeten,dat 1 zwaluw nog geen zomer maakt.
    Morgen word het voor mij een buitengewoon spannende dag,3 topfondsen komen met cijfers,accell,besi en randstad,dat word lachen,gieren,brullen,of huilen met de pet op,ik heb moed op het eerste!!
    Nu ga ik nog een Dalmritje doen en zoals het er nu uitziet wordt dat de kers op de taart,super de sukkesessio!!!
  2. down 25 april 2017 09:31
    Alsof nu de staalproductie die telkens dumpte vanwege een overschot en aanlevering van dumpstaal
    uit China niet meer van belang is om de staalprijzen omhoog te krikken En daaraan gekoppelde koersen van producenten omhoog doet knallen. Waarschijnlijk zijn analisten die zulke berichten de ronde laten doen om hun doel te bereiken en dat is gokken op koersen,met als inzet idiote berichten!?
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ArcelorMittal

24,180 09:08
-1,340 -5,25%
Premium

Herstel in zicht voor ArcelorMittal

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links