Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Cijfers Corbion boven verwachting'

Gepubliceerd op 24 april 2015 11:40 | Views: 6.297

Corbion 27 nov

42,70 +1,20 (+2,89%)

AMSTERDAM (AFN) - De kwartaalcijfers die de producent van chemicaliën en voedingsingrediënten Corbion vrijdag overlegde zijn beter dan verwacht. Dat stelden ING en Rabobank in reacties op het handelsbericht van het bedrijf.

De netto-omzet van Corbion steeg met meer dan 20 procent, terwijl het bedrijfsresultaat (ebitda) met ruim 48 procent klom naar 37,2 miljoen euro, waar ING uitging van 30 miljoen euro en Rabo van 28,7 miljoen euro. Corbion profiteerde naast gunstige wisselkoerseffecten ook van kostenbesparingen en volumegroei.

ING sprak van een ,,sterk begin van het jaar", waarbij de bank ook de goede resultaten van het herstructureringsprogramma benadrukte. Corbion wist daarmee in het eerste kwartaal 2,5 miljoen euro te besparen, waarmee het programma volgens ING op koers ligt. De bank verhoogde de winstverwachting per aandeel met 15 procent voor dit jaar en met 9 procent voor 2016 ten opzichte van eerder afgegeven verwachtingen.

Koersdoel

Rabo benadrukte tevens de lager dan verwachte kosten en verliezen op projecten bij Biobased. Al kunnen die kosten volgens de bank in de loop van het jaar nog wel oplopen. Rabo gaf aan zijn ramingen voor het resultaat in 2015 en 2016 met circa 5 procent te kunnen verhogen.

Zowel ING als Rabo handhaafde het koopadvies met een koersdoel van 22,50 euro (Rabo) en 23,50 euro (ING).

Interessant

Volgens Joost van Beek van Theodoor Gilissen is het onderdeel Bioplastics in potentie het meest interessant. De marktanalist vindt echter de toepassingsmogelijkheden en daarbij het groeipotentieel van de divisie minder veelbelovend dan eerder was aangenomen. Om die reden en de huidige waardering voor het aandeel hanteert Theodoor Gilissen een 'niet aanbevolen'-advies.

Het aandeel Corbion noteerde in de MidKap om 11.25 uur 7,5 procent hoger op 20,28 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Corbion

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Dicall69 24 april 2015 11:46
    Het wordt toch eens tijd dat men TG eens op hun nummer gaan zetten, aandelen waar zij in gepositioneerd zijn proberen ze met alle middelen aan te prijzen, terwijl aandelen waar ze aanzienlijke rendementen hebben misgelopen gaan ze bagatelliseren het is bij hen een fenomeen geworden.
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare