Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'SoftBank wil voor miljarden aan aandelen Alibaba verkopen'

Gepubliceerd op 24 maart 2020 07:53 | Views: 4.335

ALIBABA GR.HLDG SP.ADR 8 29 okt

265,00 +3,00 (+1,15%)

Alibaba Group Holding 15:04

309,13 -3,43 (-1,10%)

TOKIO (AFN) - De Japanse telecomreus en techinvesteerder SoftBank wil als onderdeel van zijn plannen om de schuld terug te brengen een fors deel van zijn belang in de Chinese webwinkel Alibaba verkopen. Persbureau Reuters hoorde van ingewijden dat de Japanners tot haast 14 miljard euro aan aandelen Alibaba willen verkopen.

In totaal kondigde SoftBank eerder deze week aan de schuldenlast met 4,5 biljoen yen (omgerekend ongeveer 38 miljard euro) terug te willen brengen. Naast aandelen Alibaba zou SoftBank ook een deel van zijn belang in de Amerikaanse telecomaanbieder Sprint te gelde willen maken.

Kredietbeoordelaar S&P denkt dat de aandelenverkoop goed kan zijn voor de kredietwaardigheid van SoftBank. S&P stelt wel vraagtekens bij de haalbaarheid van de enorme verkoopplannen gezien de huidige marktvolatiliteit.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Alibaba Group Holding 100% zegt kopen 1 stemmen
ALIBABA GR.HLDG SP.ADR 8 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Met Effekt 24 maart 2020 08:08
    Ik heb nooit begrepen waarom Son wordt gezien als een slimme belegger. Hij heeft geluk gehad met zijn belang in Yahoo Japan. Daarna heeft hij niet meer veel gepresteerd. Nu een groot belang verkopen in deze markt ipv 2 maanden eerder (aandeelhouders klaagden al langer) is niet slim.
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare