Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Personeel Tata Steel bezorgd over behoud staalproductie IJmuiden

IJMUIDEN (ANP) - Nederlandse werknemers van staalconcern Tata Steel zijn een petitie gestart omdat ze zich zorgen maken over de werkgelegenheid bij het hoogovencomplex in IJmuiden. Dat doen ze omdat de roep om maatregelen te nemen tegen de overlast voor omwonenden en omgeving van de staalproductie steeds luider wordt. Er gaan zelfs stemmen op om het bedrijf te sluiten, waarschuwt vakbond FNV.

"We sluiten absoluut niet onze ogen voor de overlast en vinden ook dat deze aangepakt moet worden", zegt John Mol, een van de initiatiefnemers. "Maar laat alsjeblieft niet 103 jaar historie uit IJmuiden verdwijnen." De initiatiefnemers vinden het belangrijk dat werknemers en omwonden als goede buren met elkaar omgaan. Al sinds 1918 wordt er in IJmuiden staal geproduceerd. Met het werk zijn direct en indirect tienduizenden banen gemoeid.

Onlangs leek het er nog op dat de Nederlandse tak van Tata Steel zou worden verkocht aan het Zweedse SSAB. Maar die staalmaker zag daar uiteindelijk vanaf omdat het waarschijnlijk te duur zou worden om het hoogovencomplex in lijn te brengen met de doelstellingen voor een duurzaam beleid van de Zweden. De Nederlandse vakbonden vonden het jammer dat de partijen niet tot een akkoord waren gekomen. FNV wees erop dat de inlijving door de Zweden juist veel kansen op vergroening zou hebben geboden.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links