Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Cijfers Brunel stellen teleur'

Gepubliceerd op 24 februari 2017 09:44 | Views: 3.334 | Onderwerpen: detachering

Brunel 03 jul

6,29 +0,05 (+0,80%)

AMSTERDAM (AFN) - De resultaten over 2016 die detacheerder Brunel vrijdag presenteerde, stellen teleur. Ook de vooruitzichten die het bedrijf schetste, zijn aan de magere kant. Dat schrijft analist Marc Zwartsenburg van ING in een commentaar.

De omzet overtrof volgens de marktvorser de gemiddelde verwachting, maar het bedrijfsresultaat (ebit) viel lager uit, Vooral het dividend van 0,40 euro per aandeel dat Brunel voorstelt, valt fors tegen. ING ging in zijn meest conservatieve raming uit van 0,50 euro, de markt verwachtte gemiddeld 0,75 euro.

Uit de vooruitzichten maakt Zwartsenburg op dat Brunel 2017 nog zwakker begonnen is dan 2016. Niet eerder dan in de tweede jaarhelft ziet het bedrijf ruimte voor enige verbetering. Daarbij komt dat, naast de olie- en gasactiviteiten, ook de Nederlandse tak slechter draait dan gedacht.

Ook analisten van KBC Securities vinden de omzet meevallen, terwijl de ebit teleurstelt. Zij spreken dan ook van een gemengd beeld. In tegenstelling tot ING had KBC juist gerekend op een lager dividend, van 0,33 euro per aandeel.

ING heeft een hold-advies met een koersdoel van 14 euro. KBC is een stuk positiever met een koopaanbeveling en een richtpijs van 20,50 euro. Het aandeel Brunel zakte vrijdag in het eerste handelsuur 4,3 procent naar 15,29 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Brunel 83% zegt verkopen 6 stemmen

Gerelateerd

detachering

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Brunel International

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
| Omlaag ↓
  1. trui 24 februari 2017 12:07
    Zag op LinkedIn een foto van 3 voormalige Brunel Managers samen met eigenaar van YER. Speelt daar dan ook iets? Sinds hun vertrek performed Brunel zwaar onder tov Peers. Duitsland wordt nu als halleluja gepresenteerd maar is ver verwijderd van de operationele resultaten in het verleden. Zo ook Nederland. Ben het eens met AW.NL, het lijkt erop dat van Barneveld het niet voor elkaar krijgt!
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare