Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Blik beleggers op cijfers zwaargewichten als KPN en Philips

Gepubliceerd op 24 januari 2021 16:05 | Views: 6.888

AEX 05 mrt

653,87 -3,80 (-0,58%)

KPN 05 mrt

2,78 -0,04 (-1,53%)

Philips Koninklijke 05 mrt

45,07 -0,15 (-0,32%)

AMSTERDAM (ANP) - Het cijferseizoen komt komende week op stoom. Zowel in Amsterdam als in New York openen grote toonaangevende bedrijven de boeken. De ogen van beleggers zijn in Amsterdam gericht op de jaarcijfers van onder meer Philips en KPN en op Wall Street publiceren Apple, Facebook, Microsoft, Boeing en Tesla hun cijfers.

Gezondheidstechnologieconcern Philips geeft op maandag een kijkje in de boeken. Naast de cijfers over het afgelopen kwartaal gaat de aandacht ook uit naar de vooruitzichten voor dit jaar. Door de coronapandemie is veel reguliere zorg in ziekenhuizen afgeschaald. Dat kan negatief doorwerken op bepaalde prestaties van Philips, omdat ziekenhuizen bepaalde investeringen in technologie en apparatuur uitstellen. Daarnaast zorgen de winkelsluitingen ervoor dat het bedrijf minder persoonlijke gezondheidsproducten zoals tandenborstels en scheerapparaten verkoopt.

KPN komt woensdag met een update. Dan wordt duidelijk of het telecombedrijf nog steeds tegenwind blijft voelen door de coronacrisis. In het derde kwartaal bleken bedrijven terughoudender te zijn met uitgaven voor telecomdiensten. Over de eerste negen maanden van 2020 en in het derde kwartaal gingen de opbrengsten dan ook omlaag.

Cijfers

Behalve de zwaargewichten komen op de Amsterdamse beurs nog een trits bedrijven met cijfers. Zo staan ook de resultaten van vastgoedonderneming NSI, groothandelsketen Sligro, toeleverancier aan de chipsector RoodMicrotec, verlichtingsbedrijf Signify en vastgoedfonds WDP op de rol.

In de Verenigde Staten gaat het om grote namen als bijvoorbeeld vliegtuigproducent Boeing en softwarebedrijf Microsoft. Woensdag komen de technologiebedrijven Apple en Facebook met cijfers.

WEF

Het World Economic Forum (WEF) had normaal gesproken deze week in het Zwitserse Davos moeten plaatsvinden. Vanwege de coronapandemie wordt deze dit jaar in mei gehouden in Singapore. Als alternatief vindt deze week een virtuele bijeenkomst plaats: de Davos Agenda. Regeringsleiders, topbestuurders uit het bedrijfsleven en politici komen online bijeen om te bespreken wat de wereld in 2021 nodig heeft.

De Federal Reserve neemt de komende week een nieuw rentebesluit. De verwachting is dat aan de rente niet wordt getornd. Er wordt uitgekeken naar wat Fed-preses Jerome Powell te zeggen heeft over de stand van de economie en of de Fed zijn opkoopregelingen waarmee het de economie ondersteunt aanpast.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Philips Koninklijke 64% zegt kopen 14 stemmen
AEX 70% zegt kopen 10 stemmen
KPN 68% zegt kopen 19 stemmen

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
 1. LucaTonie 25 januari 2021 00:49
  quote:

  drooglegging schreef op 24 januari 2021 17:43:


  De TASE(TA35) deed -1,3%

  De gelinkte VTA35 deed +16%...financials?, telecom?, pharmaceuticals? niets van dit alles! het is de fear/angst index van onze shalom vrienden.

  Wat klets jij nou....? Tase vandaag +1,9%. Weet niet waar jij die -1,3% vandaan haalt??
7 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare