Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Suzuki werkt aan oplossing voor sjoemeldiesels

TOKIO (AFN/RTR) - Automaker Suzuki heeft naar eigen zeggen tot half februari de tijd om met een oplossing te komen voor de problemen met de sjoemelsoftware. Dat meldde de onderneming in een reactie op de kwestie, die de Nederlandse wegverkeersdienst RDW aan het licht bracht. Suzuki zegt met de Nederlandse autoriteiten aan een oplossing te werken.

De Nederlandse regering vindt dat sommige dieselmodellen van de Suzuki Vitara, maar ook de Jeep Grand Cherokee, terug naar de garage moeten. Dit omdat sjoemelsoftware is gebruikt om te verbloemen hoe vervuilend ze zijn.

Omdat de RDW de instantie is die voor de hele EU de typegoedkeuring heeft verleend, geldt de terugroepactie Europabreed. In een verklaring zei Suzuki dat dieselversies van zijn Vitara en S-Cross uitgerust zijn met motoren en emissiesoftware die werden geleverd door Fiat Chrysler. De RDW stelde in 2017 al vast dat met de betreffende modellen mogelijk iets niet in orde was.

Fraude met de emissiegegevens van dieselauto's kwam ruim vier jaar geleden aan het licht toen Volkswagen als eerste tegen de lamp liep. Meerdere fabrikanten bleken zich schuldig te maken aan het gebruik van sjoemelsoftware en kregen opdracht tot herstelmaatregelen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Mijn Vriend 24 januari 2020 13:41
    quote:

    P.Latzak schreef op 24 januari 2020 13:32:

    Verkoop ze aan China, die zijn niet zo kinderachtig.
    Bij werelds grootste vervuiler, vallen die sjoemel diesels niet meer op
    Mooi, zeker nog nooit in China geweest, super, dan ook minder vliegvervuiling. maar of de NL regering daar nu zo blij mee is, zie hun AF-KLM belang.

    Waarom denk je dat Tesla een fabriek in China heeft gebouwd?

4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links