Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Cijfers Sligro zoals verwacht'

Gepubliceerd op 24 jan 2019 om 09:34 | Views: 2.975

Sligro 16:38

26,60 +0,15 (+0,57%)

AMSTERDAM (AFN) - De jaarcijfers van Sligro waren behoorlijk en de winstgevendheid voldeed aan de verwachtingen van analisten van KBC Securities. De groothandel hield zijn bedrijfsresultaat op peil en richt zich dit jaar op autonome groei, verwachten de marktvorsers.

Sligro waarschuwt wel voor stijgende prijzen van bijvoorbeeld zaken als transport, elektriciteit en lonen. Dat gaf het bedrijf bij de handelsupdate over het derde kwartaal ook al aan, dus daar hadden de KBC-analisten al rekening mee gehouden. Bovendien denkt Sligro die prijsstijgingen met verbeterde efficiency en eigen prijsverhogingen op te kunnen vangen.

In België wil Sligro de uitbreiding versnellen. Daar ziet de groothandel ruimte voor zes tot acht nieuwe vestigingen. Sligro lijkt aan te geven dat de problemen rond de vergunning van de vestiging in Antwerpen opgelost zijn, maar voorziet vergelijkbare problemen in Brugge. Het bedrijf houdt echter vertrouwen in de Belgische markt.

Volgens ING zaten er in het jaarbericht van Sligro geen verrassingen. De bank hanteert een hold-advies met een koersdoel van 38 euro. Ook KBC heeft een hold-advies voor Sligro, maar met een koersdoel van 42 euro. Het aandeel Sligro stond donderdag omstreeks 09.25 uur 3 procent hoger op 34,50 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Sligro 100% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Sligro Food Group

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord