Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Delta Lloyd en NN blikvangers op Damrak

Delta Lloyd en NN blikvangers op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn vrijdag overwegend met kleine winsten geopend. In Amsterdam ging de aandacht uit naar de verzekeraars NN en Delta Lloyd, nu het bestuur van Delta Lloyd akkoord is gegaan met het overnamebod van het voormalige dochterbedrijf van ING.

De Amsterdamse AEX stond rond 09.30 uur 0,2 procent in de plus op 483,42 punten. De MidKap steeg ook 0,2 procent, naar 683,51 punten. De hoofdgraadmeters in Frankfurt en Parijs wonnen 0,1 procent. In Londen, waar slechts een halve dag wordt gehandeld, stond de FTSE 0,1 procent in de min.

Delta Lloyd schaarde zich na eerder verzet achter het bod van NN, dat met 10 eurocent omhoog ging naar 5,40 euro per aandeel. Die beperkte verhoging zorgde niet voor veel enthousiasme onder beleggers, die het aandeel Delta Lloyd 0,6 procent in de min zetten, op 5,30 euro.

Nationale-Nederlanden

De reactie richting NN Group was een stuk positiever. Met een winst van 4 procent was het moederbedrijf van Nationale-Nederlanden veruit de koploper in de AEX.

De financiële sector stond in heel Europa in de schijnwerpers, door miljardenschikkingen van Deutsche Bank en Credit Suisse in de VS en de aanstaande reddingsoperatie voor de noodlijdende Italiaanse bank Monte dei Paschi.

Deutsche Bank

Deutsche Bank won in Frankfurt 4 procent, omdat de boete die moet worden betaald vanwege de verkoop van risicovolle hypotheekbeleggingen in aanloop naar de financiële crisis lager is dan gevreesd. Ook Credit Suisse kwam tot een gunstigere schikking dan eerder door autoriteiten werd voorgesteld. De Zwitserse bank werd in Zürich 2 procent meer waard.

In Milaan werd de handel in Monte dei Paschi stilgelegd, nadat duidelijk werd dat de bank er definitief niet in is geslaagd voldoende kapitaal op te halen om een ingreep door de Italiaanse overheid te voorkomen. De bank bevestigde dat de hulp van Rome is aangevraagd.

ABN AMRO

ABN AMRO en ING wonnen in de AEX bijna 1 procent. ABN meldde dat de beoogde nieuwe bestuursvoorzitter Kees van Dijkhuizen is goedgekeurd door toezichthouders.

De euro werd voor 1,0445 dollar verhandeld, tegen 1,0426 dollar bij het Europese slot een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,8 procent tot 52,53 dollar. Brentolie werd 0,7 procent goedkoper bij 54,64 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
NN Group

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. k2es 23 december 2016 11:22
    Dit bod is veel te laag, ik meld mijn aandelen ook niet aan. De schuld ligt voor een groot deel bij de Nederlandse Bank, zij hebben door forse kritiek te hebben op Delta Lloyd de koers ervan zwaar onder druk gezet en nu proberen ze een overname door NN er door te jassen op dit lage niveau. Het zou mij niet verbazen als er meer aan de hand is!!!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 19 apr
    860,01
    -0,62% -5,35
  2. NN Group 19 apr
    42,760
    +0,16% +0,070

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links