Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Geen tegenbod op USG te verwachten'

'Geen tegenbod op USG te verwachten'

AMSTERDAM (AFN) - Aandeelhouders van uitzender USG People doen er volgens KBC verstandig aan in te stemmen met de verkoop van hun stukken aan het Japanse Recruit. Dat meldde de Belgische bank woensdag in een rapport over de onderneming. Een tegenbod op de onderneming lijkt volgens KBC uitgesloten.

Recruit biedt 17,50 euro per aandeel. USG en Recruit lieten eerder weten dat hun fusieprotocol kan worden afgebroken als een andere partij het Japanse bod met minstens 7,5 procent overtreft. De kans op een hoger tegenbod lijkt volgens KBC uitgesloten, mede vanwege de steun van de bestuurders van USG en van grootaandeelhouder Alex Mulder. De oprichter van het bedrijf heeft zijn belang van 19,8 procent al toegezegd.

Partijen als Randstad en Adecco gaven echter aan geïnteresseerd te zijn in kleinere overname en zijn volgens KBC herhaaldelijk geraadpleegd tijdens het onderhandelingsproces. Het bod van USG wordt gestand gedaan als ten minste 95 procent van de stukken is aangeboden. KBC. De overname wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2016 afgerond.

Ook Theodoor Gilissen denkt dat het bod een hele grote kans van slagen heeft door enerzijds de hoogte ervan en anderzijds de volledige ondersteuning door relevante partijen, zoals raad van bestuur en commissarissen en de grootaandeelhouder. USG stond al op de zogeheten Cyclische Picks lijst van het effectenhuis. Naar aanleiding van het bod verhoogde Theodoor Gilissen het koersdoel van 17 naar 17,50 euro. Het verwacht dat de transactie in het tweede kwartaal van 2016 wordt afgerond.

Het aandeel USG People noteerde dinsdag rond het middaguur 0,8 procent in de min op 17,19 euro.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links