Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Boskalis gaat defintief slepen met Kotug

Gepubliceerd op 23 dec 2015 om 09:03 | Views: 4.886

Boskalis 18 jan

22,70 +0,11 (+0,49%)

HAL Trust 18 jan

135,20 +1,40 (+1,05%)

PAPENDRECHT (AFN) - Boskalis en maritiem dienstverlener Kotug hebben overeenstemming bereikt over het gezamenlijk voortzetten van hun Europese havensleepdiensten. Dat maakte Boskalis woensdag bekend. In augustus meldde Boskalis al dat de bedrijven ieder een belang van 50 procent krijgen in de op te richten joint venture.

Het gecombineerde bedrijf zal enerzijds de havensleepdiensten van Boskalis-dochter Smit in België en Nederland beslaan en anderzijds die van Kotug in Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. De activiteiten zullen worden voortgezet onder de naam Kotug Smit Towage.

Door de samenwerking worden elf havens in vier landen bediend door een vloot van vijfenzestig sleepboten. De totale omzet van de sleepdienst bedraagt circa 150 miljoen euro. De samenvoeging brengt volgens Boskalis onder meer operationele voordelen met zich mee.

Na het afronden van de deal in het eerste kwartaal van 2016 speelt Boskalis circa 90 miljoen euro vrij door de herfinanciering van de activiteiten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Boskalis 100% zegt kopen 3 stemmen
HAL Trust 100% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Boskalis Westminster Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

HAL Trust

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links