Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wall Street sluit hoger door hoop op einde aan corona

Gepubliceerd op 23 november 2020 22:34 | Views: 3.072

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn maandag met winst gesloten. De hoop op een snelle toelating voor een coronavaccin lijkt beleggers in New York moed te geven. Farmaceuten Pfizer en Moderna gaven aan snel met een inentingsprogramma te kunnen beginnen. Ook het Brits-Zweedse AstraZeneca kwam met bemoedigende resultaten over de werking van zijn coronavaccin.

De Dow-Jonesindex eindigde 1,1 procent hoger op 29.591,27 punten. De breed samengestelde S&P 500 kreeg er 0,6 procent bij tot 3577,59 punten en techbeurs Nasdaq werd 0,2 procent hoger gezet, op 11.880,63 punten.

Pfizer daalde 0,5 procent en Moderna steeg 3,5 procent. Ook de aandelen van bedrijven in sectoren waar de coronacrisis ongenadig hard heeft toegeslagen, zitten in de lift. Luchtvaartmaatschappijen als Delta Air Lines, American Airlines en Southwest Airlines dikten tot 8,2 procent aan, hotelketens als Hilton en Marriott gingen beide 3,2 procent omhoog.

Ook energiebedrijven profiteren, zoals ook in Europa met bedrijven als Shell, Total en BP al gebeurde. ExxonMobil en Chevron werden tot 6,6 hoger gezet. De aandelen van olie- en gasproducenten worden ook vooruit geholpen door de gestegen olieprijzen. Amerikaanse olie werd 1,1 procent duurder op 42,87 dollar per vat. Brent-olie steeg 1,9 procent in prijs en verwisselt voor 45,81 dollar per vat van eigenaar. Gedurende de dag bereikte Brent-olie de hoogste stand sinds die in maart hard wegviel.

Farmaceut Merck (min 0,2 procent) staat eveneens in de belangstelling. De onderneming maakte bekend 425 miljoen dollar te betalen voor de overname van biotechbedrijf Oncolmmune, waarmee ook Merck zich in de coronarace kan storten.

Verder maakte farmaceut Schrödinger een koerssprong van 11,6 procent. Het bedrijf kondigde een overeenkomst aan met branchegenoot Bristol-Myers-Squibb die tot 2,7 miljard dollar aan mijlpaalbetalingen kan opleveren.

Verder wezen cijfers van de Britse marktonderzoek Markit erop dat de bedrijvigheid in zowel de Amerikaanse industrie als de dienstensector stevig aantrekt. Economen hadden juist verwacht dat de groei af zou vlakken door de nog altijd voortwoekerende corona-uitbraak in grote delen van de VS.

De euro was 1,1840 dollar waard, tegenover 1,1825 dollar bij de slotbel in Europa.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 83% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Pieter Vandewalle 24 november 2020 07:24
    Net zoals we maanden aan een stuk 'handelshoop' gekend hebben in 2019, staan we wellicht weer voor een periode van meerdere maanden 'coronahoop'. Indexen blijven maar stijgen. Gelukkig reeds lange tijd geleden en met veel moeite geleerd om, no matter what, nooit meer short te gaan en dat loont wel. Dipjes zullen er altijd zijn, maar het gratisgeld beleid zorgt telkens opnieuw dat de enige echte weg noordwaarts is.
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare