Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wall Street nog altijd in het groen

Gepubliceerd op 23 november 2020 20:11 | Views: 1.819

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden halverwege de handelsdag nog altijd op winst. Met name de hoop op een snelle toelating voor een coronavaccin lijkt beleggers in New York moed te geven. Farmaceuten Pfizer en Moderna gaven aan snel met een inentingsprogramma te kunnen beginnen. Hun vaccins staan op het punt te worden toegelaten. Ook het Brits-Zweedse AstraZeneca kwam met bemoedigende berichten over een coronavaccin.

De Dow-Jonesindex stond rond 20.00 uur (Nederlandse tijd) 0,9 procent hoger op 29.525 punten. De breed samengestelde S&P 500 kreeg er 0,4 procent bij tot 3571 punten en techbeurs Nasdaq werd 0,2 procent hoger gezet, op 11.875 punten.

Pfizer daalde 1 procent en Moderna steeg 3,8 procent. Ook de aandelen van bedrijven in sectoren waar de coronacrisis ongenadig hard heeft toegeslagen, zitten in de lift. Luchtvaartmaatschappijen als Delta Air Lines, American Airlines en Southwest Airlines dikten tot 6,5 procent aan, hotelketens als Hilton en Marriott gingen tot 3,2 procent omhoog.

Ook energiebedrijven profiteren, zoals ook in Europa met bedrijven als Shell, Total en BP al gebeurde. ExxonMobil en Chevron werden tot 4,8 hoger gezet. De aandelen van olie- en gasproducenten worden ook vooruit geholpen door de gestegen olieprijzen. Amerikaanse olie werd 1,1 procent duurder op 42,88 dollar per vat. Brent-olie steeg 2 procent in prijs en verwisselt voor 45,86 dollar per vat van eigenaar.

Farmaceut Merck (min 1 procent) staat eveneens in de belangstelling. De onderneming maakte bekend 425 miljoen dollar te betalen voor de overname van biotechbedrijf Oncolmmune, waarmee ook Merck zich in de coronarace kan storten.

Verder maakte farmaceut Schrödinger een koerssprong van haast 14 procent. Het bedrijf kondigde een overeenkomst aan met branchegenoot Bristol-Myers-Squibb die tot 2,7 miljard dollar aan mijlpaalbetalingen kan opleveren.

Verder wezen cijfers van de Britse marktonderzoek Markit erop dat de bedrijvigheid in zowel de Amerikaanse industrie als de dienstensector stevig aantrekt. Economen hadden juist verwacht dat de groei af zou vlakken door de nog altijd voortwoekerende corona-uitbraak in grote delen van de VS.

De euro was 1,1844 dollar waard, tegenover 1,1825 dollar bij de slotbel in Europa.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare