Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

BAM in trek op Damrak na deal met PGGM

Gepubliceerd op 23 november 2020 09:15 | Views: 7.232

AEX 21 jan

663,88 +4,58 (+0,69%)

BAM 21 jan

1,69 -0,04 (-2,09%)

AMSTERDAM (AFN) - Bouwbedrijf BAM was maandag in trek op de Amsterdamse beurs, na een grote deal met pensioenuitvoerder PGGM. De Europese beurzen wonnen eveneens terrein. De hoop dat de eerste coronavaccins spoedig worden goedgekeurd door de autoriteiten en snel kunnen worden uitgerold zorgde voor optimisme op de beursvloeren. Op het Damrak kwam techinvesteerder Prosus met een handelsbericht.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,9 procent hoger op 607,14 punten. De hoofdindex staat daarmee voor het jaar weer in de plus. De MidKap klom 1,4 procent tot 891,44 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt stegen tot 1,3 procent.

BAM was de grote winnaar in de MidKap, met een winst van bijna 13 procent. Beleggers reageerden enthousiast op het nieuws dat de bouwer en pensioenuitvoerder PGGM hun bestaande samenwerking op het gebied van publiek-private projecten verder uitbreiden. Beursintermediair Flow Traders stond onderaan met een min van 1 procent.

Fastned

Winkelvastgoedfonds Unibail-Rodamco-Westfield (plus 3,7 procent) profiteerde van het optimisme over de coronavaccins en ging aan kop in de AEX. Prosus won 2,3 procent. De techinvesteerder schroefde de winst in de afgelopen zes maanden flink op dankzij de activiteiten op het gebied van maaltijdbezorging en het grote belang in het Chinese internetconcern Tencent. Telecomconcern KPN sloot de rij met een verlies van 0,9 procent.

Op de lokale markt werd Fastned 14 procent meer waard. De onderneming won de aanbesteding van de Franse wegbeheerder voor snelwegen en tolwegen APPR, voor de ontwikkeling en exploitatie van laadstations.

AStraZeneca

AstraZeneca zakte 1 procent in Londen. Het coronavaccin van de Brits-Zweedse farmaceut en de Universiteit van Oxford is afhankelijk van de dosering voor 70 tot 90 procent effectief gebleken. Eerder kwamen concurrenten als Pfizer en Moderna al met bemoedigende onderzoeksresultaten. Hun vaccins waren voor 95 procent effectief. Het middel van AstraZeneca is wel goedkoper en makkelijker te transporteren.

In Parijs daalde Danone 0,1 procent. Het Franse levensmiddelenconcern gaat flink in de kosten snijden en tot wel 2000 banen schrappen. Het bedrijf wil de winstgevendheid opkrikken die onder druk staat door de coronacrisis.

De euro was 1,1864 dollar waard, tegenover 1,1859 dollar op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 1,8 procent tot 43,17 dollar. Brentolie kostte 2 procent meer op 45,87 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BAM 91% zegt kopen 23 stemmen
AEX 73% zegt kopen 11 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Mr.Windows 23 november 2020 09:33
    Voor BAM goed nieuws en tja voor PGGM/Pensioenfonds Zorg en Welzijn even een afleidingsbericht.
    Ik denk nog steeds aan alle zorgmedewerkers die vanaf 1-1-21 moeten bij te betalen omdat de dekkingsgraad niet boven een (minimum) percentage staat....
    En zo'n bericht van vorige week in FD/AD/Volkskrant e.d. www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/... maakt het natuurlijk ook niet beter, 4 miljard verdampt. Dat is ( zo begreep ik op BNR/FD) 1 tot 1,5% dekkingsgraad daling.

    Jammer dat PFZW gewoon doet of er niets aan de hand is...
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare