Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Eerste oliewinning BP in groot veld Noordzee

Gepubliceerd op 23 nov 2018 om 11:14 | Views: 4.267

BP 15:03

485,90 -2,35 (-0,48%)

Royal Dutch Shell A 15:03

26,03 -0,10 (-0,38%)

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Het Britse olie- en gasconcern BP heeft de eerste olie opgepompt uit het grote olieveld Clair Ridge in het noordelijke deel van de Noordzee. Clair Ridge bevat naar schatting 640 miljoen vaten aan winbare olie.

Het olieveld ligt 75 kilometer ten westen van de Shetland-eilanden. Het wingebied maakt deel uit van het grotere Clair-olieveld dat in de jaren zeventig werd ontdekt. Dat olieveld is het grootste van Europa met naar schatting 7 miljard vaten olie en gas. Dat is meer dan de op één na en de op twee na grootste velden bij elkaar. In andere delen van Clair werd in 2005 begonnen met de eerste productie.

BP is exploitant van Clair Ridge. Eerder dit jaar sloot het bedrijf een deal met ConocoPhillips, waardoor BP een belang van 45 procent in Clair Ridge zal bezitten. Shell en Chevron bezitten ook belangen. De afgelopen jaren zijn miljarden gestoken in de ontwikkeling van het project.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Royal Dutch Shell A 100% zegt kopen 5 stemmen
BP 100% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

BP

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Royal Dutch Shell A

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links