Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Licht lager begin voor AEX'

'Licht lager begin voor AEX'

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs begint donderdag naar verwachting licht lager. Ook de andere Europese beurzen lijken met kleine minnen te openen. Beleggers moeten het stellen zonder richting uit de Verenigde Staten. Wall Street blijft dicht voor Thanksgiving en op Black Friday wordt een halve dag gehandeld.

Op het Damrak blijft Altice in de schijnwerpers staan. Verschillende aandeelhouders hebben aanklachten ingediend tegen het kabel- en telecomconcern over vermeende misleidende informatie over de schuld door oprichter Patrick Drahi. De koers van Altice is de afgelopen tijd keihard gedaald door zorgen over de enorme schuld van het bedrijf. De Financial Times meldde daarnaast dat Altice de verkoop van zijn Dominicaanse telecomnetwerk overweegt.

Het aandeel Shell zal mogelijk bewegen op advieswijzigingen. De Britse bank HSBC schroefde zijn aanbeveling voor het olie- en gasconcern terug, terwijl AlphaValue juist positiever werd over Shell.

Arcadis

De advies- en ingenieursorganisaties Arcadis en Sweco hebben samen de raamovereenkomst Sterke Lekdijk van het Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden verworven. De potentiële waarde van het contract is minstens 2 miljoen euro.

Investeerder HAL meldde in een tussentijds handelsbericht dat de waarde van zijn bezittingen in de eerste negen maanden van dit jaar is gedaald. De nettovermogenswaarde bedroeg eind september ruim 12 miljard euro, tegen meer dan 12,7 miljard euro eind 2016. HAL gaf geen prognose voor de winst over heel 2017.

Dow Jones

De Europese beurzen eindigden woensdag overwegend met verlies. De AEX-index sloot 0,3 procent lager op 540,02 punten en de MidKap zakte 0,3 procent tot 828,70 punten. Parijs verloor 0,3 procent en Frankfurt leverde 1,2 procent in. Londen won 0,1 procent.

Ook de meeste beurzen in New York deden een stapje terug. De Dow-Jonesindex eindigde 0,3 procent lager op 23.526,18 punten. De bredere S&P 500 zakte 0,1 procent en de technologiebeurs Nasdaq won 0,1 procent.

De euro was 1,1827 dollar waard, tegen 1,1793 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie zakte 0,2 procent in prijs tot 57,90 dollar. Brentolie kostte ook 0,2 procent minder op 63,20 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17:57 AEX lager gesloten na tegenvallers uit VS
  2. 10:59 Adyen drukt op AEX 1

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links